Ακολουθήστε μας:

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Επισκέψεις : 1169

 Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου του Δήμου μας «Γ.Σ. Κερατσινίου» και «Άθλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας» και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν Ημερίδα Στίβου στη μνήμη του σπουδαίου αθλητή και πολιτικού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ.

 Ο Γιώργος Κασιμάτης τίμησε την πόλη μας με την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις σημερινές γενιές αθλητών/τριών. Γεννήθηκε το 1949 στο Κερατσίνι. Ήταν Πανελλήνιος Πρωταθλητής στίβου με σημαντικές διακρίσεις, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Γ.Σ Κερατσινίου και προσέφερε στο άθλημα που αγάπησε από πολλές θέσεις. Ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του, καθώς είναι ο «πατέρας» των προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού στην Ελλάδα. Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και προώθησε τα προγράμματα Αθλητισμός και Παιδί, Αθλητισμός και Γυναίκα, Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία, Αθλητισμός και Παιδί με Ειδικές Ανάγκες, Παιδί και Θάλασσα. Τα προγράμματα αυτά άνοιξαν την πόρτα του αθλητισμού για το μαζικό κοινό και άλλαξαν την ζωή των ανθρώπων που έως τότε δεν είχαν καμία δυνατότητα επαφής με την άθληση. Ο Γ. Κασιμάτης μας άφησε πρόωρα το 1993.

 Την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ στο ΣΤΑΔΙΟ ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΩΝ με ώρα έναρξης 16.00 σας περιμένουμε στο Στάδιο Σιταποθηκών (Γαληνού 1, Κερατσίνι) να τιμήσουμε την μνήμη ενός σπουδαίου Κερατσινιώτη και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των νέων αθλητών και αθλητριών. 

kasimatis hmerida

Τοποθεσία : ΣΤΑΔΙΟ ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΩΝ