Ακολουθήστε μας:

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 - "ΤΖΙΒΑΕΡΙ ΜΟΥ: ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ - ΤΑΚΙΜ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ - ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ"
Επισκέψεις : 1982
 ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
 
Μνήμη, αναπόληση, ξεριζωμός, πατρίδα...
 
Το φετινό Φεστιβάλ στη Θάλασσα τιμώντας την ιστορία της πόλης μας ανοίγει το πρόγραμμά του με μια συναυλία που εκπορεύεται από το μαρτυρικό 22.
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή τιμάμε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τους προγόνους μας, οι οποίοι έχασαν τα πάντα, αλλά κατάφεραν να φέρουν μαζί τους αναμφίβολα πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούσε να χωρέσει η βαλίτσα τους. Ήθη κι έθιμα, εξαίσιες γεύσεις, χορούς και μουσικές, ένας ολόκληρος πολιτισμός που έμελλε να ζυμωθεί με το υλικό της απέναντι πλευράς του Αιγαίου. Από την Τραπεζούντα μέχρι το Ικόνιο και από την Φώκαια μέχρι το Αϊβαλί, πόσες ματωμένες ιστορίες, πόσες οδύσσειες παράδοξου νόστου…
Κι όλος αυτός ο πλούτος σε έναν στίχο που τραγουδιέται ακόμα, ¨Αχ η ξενιτιά τζιβαέρι μου…¨
Τζιβαέρι μου, δηλαδή «θησαυρέ μου» μας λένε και οι ΤΑΚΙΜ, το μουσικό συγκρότημα που κάνει την έναρξη του Φεστιβάλ στη Θάλασσα. Μάστορες της παράδοσης και κορυφαίοι δεξιοτέχνες οι ΤΑΚΙΜ, εκφράζουν απόλυτα το πολυπολιτισμικό πνεύμα του Παρισιού της Ανατολής -όπως αποκαλούνταν η Σμύρνη στα χρόνια της ακμής της. Σμυρναίικα αλλά και πιο «ευρωπαϊκά», μελωδίες του κεφιού και του μισεμού, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερα τραγούδια. Μαζί τους η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ, δύο ερμηνευτές που έχουν ο καθένας τη δική του πορεία στο τραγούδι, με αξιοζήλευτες ερμηνείες αλλά και συνεργασίες.
 
 Επίσημη προσκεκλημένη των ΤΑΚΙΜ η αξεπέραστη ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, μια φωνή-ιστορία που ενσαρκώνει το αρχέγονο με το μοναδικό της ηχόχρωμα και την χαρακτηριστική της ερμηνεία. Η σύμπραξή της με τους ΤΑΚΙΜ σε αυτή την ειδική της συμμετοχή θα «σφραγίσει» αυτή την παράσταση φόρο τιμής στον μουσικό θησαυρό της Μικρασίας.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, από το 2017 λειτουργεί τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών και μοναχικών ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, αποτελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα», το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Δομή Παροχής Συσσιτίου και το Κοινωνικό Φαρμακείο σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή) καλούν τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν το έργο τους και να δείξουν την αλληλεγγύη τους με την συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων.
Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων στις 15/6/2022 , Ώρα 9 μ.μ. θα τραγουδήσει η Ελένη Βιτάλη, οι εργαζόμενοι των δομών θα βρίσκονται σε εμφανές σημείο για την συλλογή των προσφερόμενων αγαθών.
 
Κατά προτεραιότητα οι Δομές, θα ήταν χρήσιμο, να ενισχυθούν από:
Ζυμαρικά
Ρύζι
Όσπρια
Τοματοχυμούς
Παυσίπονα παιδικά και ενηλίκων
 
INFO:
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΘΕΣΗ ΣΙΛΟ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
 ΑΦΙΣΑ ΒΙΤΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΑ 1

ΑΦΙΣΑ ΒΙΤΑΛΗ ΦΑΡΜΑΚΑ 2 1

συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας 2 1