Ακολουθήστε μας:

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΩ"
Επισκέψεις : 1509

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας παρουσιάζει το έργο “Κυρία Μαργαρίτα, εγώ ελπίζω να τη βολέψω”. 

Μια διασκευή βασισμένη στο θεατρικό του Ρομπέρτο Αταύντε «Κυρία Μαργαρίτα» & στα βιβλία της σειράς «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» του Μαρσέλο Ντ’ Όρτα Σκηνοθεσία: Γιώργος Χουλιάρας Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης – Αίθουσα Θεάτρου, Σάββατο 1 – Κυριακή 2 – Δευτέρα 3 Ιουλίου, Ώρα Έναρξης: 21:00 Διάρκεια Παράστασης: 90 Λεπτά Συντελεστές: Δραματουργική Επεξεργασία – Διασκευή: Γιώργος Χουλιάρας Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Ντίνα Κουμπούλη Σκηνικά – Κοστούμια - Γραφιστικός Σχεδιασμός: Μαρίζα Σουλιώτη Σχεδιασμός Φωτισμών: Ιφιγένεια Γιαννιού Μουσική – Τεχνολογική Επεξεργασία A/V: Δημήτρης Ροΐδης – Γιώργος Χουλιάρας Τεχνική Υποστήριξη: Αντώνης Τσεβάς Φωτογραφίες: Ντίνα Κουμπούλη Παραγωγή: Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Σκηνοθεσία – Διδασκαλία Υποκριτικής: Γιώργος Χουλιάρας Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αναστασία Αποστολίδου, Μαρίνα Βλαχάκη, Παναγιώτα Γατέα, Ειρήνη Καραμπού, Φώφη Κονδύλη, Ελίνα Κουραβάνα, Ζωή Πολυκαρπίδου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

thumbnail Artboard 1 100 copy

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:  Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας είναι ένας τόπος πειραματισμού και έρευνας, ένα πεδίο ακατάπαυστης δράσης και εργασίας πάνω στην Τέχνη του Θεάτρου, ένα σημείο πολιτισμικής αναφοράς που μέσα από αλλεπάλληλες ζυμώσεις και αναζητήσεις εκπληρώνει σταδιακά τους στόχους του από το 2017 κι έπειτα. Η καινοτόμος λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος για τον Δήμο, δημιούργησε ένα λειτουργικό υπόβαθρο με έμφαση στην ποιότητα, όχι την ποσότητα. Με ενδιαφέρον να εκφραστούμε μέσα από θεατρικές δράσεις που αφορούν την πρόκληση και την πρόσκληση, όχι την προβολή και την προςβολή. Με το βλέμμα στραμμένο στην ανθρωπιστική διάσταση του θεάτρου και τα νοήματά του, όχι στην «κουλτούρα» και το κυνήγι ματαιοτήτων ή κάποιας περαστικής κίβδηλης δόξας. Με σκοπό την τέχνη και την αλλαγή που λειτουργούν ως αξίες και ιδανικά και όχι τη διασκέδαση και την απασχόληση που είναι τα ελάχιστα δυνατά δεδομένα. Με στόχο να κοιτάξουμε μέσα από τις ρωγμές εντός μας και όχι σε εξωτερικές κοινωνικές νόρμες που χαρακτηρίζουν εύκολα την πλειοψηφία των θεατρικών ομάδων. Το παρόν έργο δεν είναι απλά μια παράσταση στο τέλος της σεζόν για ένα καλλιτεχνικό τμήμα του δήμου. Είναι ένα πόνημα το οποίο αναδύθηκε από επεξεργασία υλικού και συμμετοχή ανθρώπων σε βάθος ετών, μια στιγμή έκρηξης του πυρήνα του Θεατρικού Εργαστηρίου που το ανθρώπινο δυναμικό του αποκάλυψε την ωριμότητα για μια θεατρική έκφραση επι σκηνής. Η ζεύξη και διασκευή της «Κυρίας Μαργαρίτας» του Ρομπέρτο Ατάυντε και της σειράς «Εγώ Ελπίζω να τη Βολέψω» του Μαρσέλο Ντ’ Όρτα, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα γόνιμο περιβάλλον για να εκφραστούμε όχι μόνο εργαστηριακά και ερευνητικά, αλλά και παραστατικά, παραδίνοντας τους εαυτούς μας στην διαδικασία του χτισίματος μιας παράστασης που κινείται από την αθωότητα μέχρι τη βία, από την παιδεία στο σπίτι μας μέχρι την μόρφωση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, από την αναζήτηση της ελευθερίας του ατόμου μέχρι τις όποιες πολιτικές ολοκληρωτικές θέσεις.

thumbnail DSC 4059

thumbnail DSC 3894

thumbnail DSC 3897

thumbnail DSC 4430

thumbnail DSC 3976

thumbnail DSC 4154

thumbnail DSC 4309

thumbnail DSC 4232

thumbnail DSC 4463