Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ο μεγάλος δημιουργός Κώστας Φέρρης αρωγός στην προσπάθεια του Δημάρχου Λουκά Τζανή

Ο μεγάλος δημιουργός Κώστας Φέρρης αρωγός στην προσπάθεια του Δημάρχου Λουκά Τζανή

Ανάπλαση και αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Αγ. Διονυσίου

Μεγάλη τιμή για το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η επίσκεψη του σπουδαίου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και στιχουργού κ. Κώστα Φέρρη, με αφορμή τη μελέτη για την ανάπλαση και αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Αγ. Διονυσίου.

Ο πολύπραγων καλλιτέχνης παραβρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής με το βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών και πρώην Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο, τη γνωστή λαϊκή ερμηνεύτρια και δημοτική σύμβουλο Αγίων Αναργύρων κ. Θεοδοσία Στίγκα, την αντιπρόεδρο των ΚΕΚ Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λέτα Γαβαλά και αρμόδιους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη υλοποίησης του έργου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επισκόπηση του χώρου στον οποίο βρίσκονται οι σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς και το κεντρικό κτήριο του σταθμού το οποίο σημειώνεται ότι βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πειραιά, από τον οποίο ο Δήμαρχος  κ. Λουκάς Τζανής ζήτησε την παραχώρηση του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο το οποίο με την αναγκαία και κατάλληλη διαμόρφωση θα δύναται να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου πολιτιστικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες. Κεντρική ιδέα του καινοτόμου εγχειρήματος είναι η τοποθέτηση έξι βαγονιών κατά μήκος των γραμμών που θα μετατραπούν σε θεματικούς χώρους και θα φέρουν στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ανάμεσα τους φυσικά και η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ο κ. Κώστας Φέρρης, ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί αυθεντία της ρεμπέτικης ιστορίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο χώρος είναι εκπληκτικός και μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δίνει από μόνος του την αίσθηση ότι ανήκει στη λαϊκή πολιτιστική παράδοση με προεξέχον το ρεμπέτικο τραγούδι το οποίο αν μη τι άλλο είναι γέννημα θρέμμα αυτής της περιοχής. Η τοποθέτηση των βαγονιών στις ράγες του τραίνου είναι μια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες αισθητικής απόλαυσης. Η ιδέα να μετατραπεί σε πολιτιστικό πολυχώρο, θα αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης για τον τουρισμό στον Πειραιά αλλά και ένα τόπο συνάθροισης νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την ελληνική παράδοση και τέχνη.»

Αμέσως μετά τη μελέτη του χώρου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας γευμάτισε με τους παρευρισκόμενους για να συζητήσει μαζί τους τις απόψεις τους σχετικά με το καινοτόμο εγχείρημα. Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα εκφράστηκαν πρωτότυπες και σημαντικές ιδέες για να γίνει ο χώρος όσο το δυνατόν πιο αξιοποιήσιμος και ανταγωνιστικός.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής ιδιαίτερα φιλόδοξος και αποφασισμένος για την υλοποίηση του έργου δήλωσε: «Όταν ξέρεις ότι έχεις την αρωγή τόσο σημαντικών ανθρώπων οι οποίοι έχουν εντρυφήσει στη λαϊκή και ρεμπέτικη κουλτούρα και αποτελούν επάξιους συνεχιστές της, μπορείς να είσαι βέβαιος από πριν ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει τα φόντα να γίνει εξαιρετικό. Ακόμα, η παρουσία του κ. Μίχου αποτελεί για μας διαπίστευση ότι σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες μπορούν να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον πολιτικών φορέων και την έμπρακτη συμπαράσταση τους. Σε αυτή μας την πρωτοβουλία ζητάμε τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά, δίνοντας μας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το κτήριο του σταθμού, καθώς και τις ΓΕΩ.ΟΣΕ, παραχωρώντας μας 6 από τα αναξιοποίητα βαγόνια, για να μπορέσει αυτό έργο να πάρει άμεσα σάρκα και οστά.»

επιστροφή στην κορυφή