Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 08:32

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ

Συνάντηση για το τεράστιο πρόβλημα με τις οσμές που γίνονται πολλές φορές, όπως τις τελευταίες ημέρες, αφόρητες για τους δημότες Κερατσινίου- Δραπετσώνας, είχε χθες βράδυ ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Βρεττάκος με τους βουλευτές Β’ Πειραιά Δ. Μαρκόπουλο, Ν. Κασιμάτη, Τρ. Αλεξιάδη, Φ. Μπακαδήμα, τους εκπροσώπους των βουλευτών Γ. Τραγάκη, Γ. Ραγκούση και Δ. Μανωλάκου, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη.Επίσης τους νεοεκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους Στ. Αντωνάκου και Στ. Βοϊδονικόλα.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μετά από τη σχετική πρωτοβουλία του δημάρχου, διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές το υπαρκτό πρόβλημα των οσμών και η ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για να υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα οριστική λύση.

Ο Χρ. Βρεττάκος ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για το ιστορικό των υφιστάμενων ρυπογόνων εγκαταστάσεων και για το σημαντικό ζήτημα των οσμών και έθεσε επιτακτικά το θέμα επίλυσής του. Επίσης, τους κοινοποίησε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  με τις σχετικές μετρήσεις και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να αναλάβει άμεσα  πρωτοβουλία να συντάξει ένα σχέδιο νόμου που θα απαιτεί την απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή και το οποίο θα τους το καταθέσει, προκειμένου να το στηρίξουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα,  τους ζητήθηκε να βοηθήσουν, ώστε όταν παρατηρούνται φαινόμενα έντονης δυσοσμίας, το αρμόδιο υπουργείο να προχωράει αυτόματα σε ενέργειες διακοπής των εργασιών στις παραπάνω βιομηχανίες, όπως εξάλλου οφείλει να πράττει όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Επίσης, τους κάλεσε να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις.

Από τη συζήτηση προέκυψε η διάθεση των βουλευτών να είναι παρόντες σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα για το θέμα, με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, ενώ δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες στις μελλοντικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της πόλης. 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση