Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE

Πριν μερικές μέρες αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής επισκέφτηκε την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν. Δ. και συζήτησε με την εκπρόσωπο της τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό.

Η δέσμευση της κα. Καραμανλή που μας δέχτηκε ήταν ότι σύντομα η Ν. Δ. θα τοποθετηθεί για το δίκαιο αίτημα των κατοίκων. Ωστόσο, περιμένοντας την απάντηση είδαμε, για άλλη μια φορά, με έκπληξη την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που δίνει την δυνατότητα στην OIL ONE να ρίχνει τα λύματα από την  επεξεργασία πετρελαιοειδών αποβλήτων κατευθείαν στη θάλασσα. Μάλιστα σε αυτή την απόφαση συνέβαλε και η θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας που υποτίθεται ότι προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Ναυτιλίας απ’ ότι φαίνεται δεν αρκεί που οι άνθρωποι της πόλης αρκετά συχνά δεν μπορούν να αναπνεύσουν, δεν αρκεί που το καρκινογόνο βενζόλιο είναι σχεδόν διπλάσιο από το όριο ασφαλείας, δεν αρκεί που ένα επικίνδυνο μείγμα πτητικών αερίων απ’ την επεξεργασία πετρελαιοειδών δηλητηριάζει τους πνεύμονες των κατοίκων της πόλης, πρέπει και το ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον να υποστεί παραπέρα επιβάρυνση.

Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεν πρέπει, δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει αυτή την απόφαση.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα στηρίξει τα κέρδη των επιχειρηματιών ή τις ζωές μας.

Θα πρέπει να μας απαντήσει ποια είναι η θέση της για την τροπολογία που έχει καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο λαός της πόλης, οι μαζικοί φορείς του, το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούν καμία νέα αδειοδότηση στις βιομηχανίες που λειτουργούν στην πόλη.

Άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE, της LAFARGE και των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ.     

επιστροφή στην κορυφή