Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Χθες συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή και αποφάσισε να υλοποιήσει δύο νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής ως έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) συνολικού προϋπολογισμού 640 εκατομ. ευρώ.

Τα έργα που εγκρίθηκαν είναι μια μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή της Φυλής και μια μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή του Σχιστού.
Το δελτίο τύπου της Επιτροπής καταλήγει: « Μια νέα μέρα για την διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής ξεκινά ».
Για την πόλη μας όμως το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα αλλά και για την Φυλή ξημερώνει μια ίδια μέρα μονότονα ίδια εδώ και 60 χρόνια.
Οι γειτονιές μας για τους κυβερνώντες είναι φτιαγμένες για να υποδέχονται τα λύματα, τα σκουπίδια, τις ρυπογόνες δραστηριότητες όλης της Αττικής.
Χωρίς καμία διαβούλευση, σε εποχή πανδημίας, για να μην υπάρξει όπως πιστεύουν αντίδραση νομοθετούν για μια ακόμη φορά σε βάρος μας θεωρώντας μας πολίτες β΄ κατηγορίας.
Στη δική τους ιδιότυπη δημοκρατία και στην αντίληψη για την ισοτιμία των πολιτών είναι φυσιολογικό τα σκουπίδια να ταξιδεύουν 30 και 40 χιλιόμετρα για να καταλήγουν από όλη την Περιφέρεια στη Φυλή και στο Σχιστό.
Τους δηλώνουμε ότι ο λαός της πόλης δεν θα το επιτρέψει.
Φτάνει πια.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν θα παραμείνουν και για τα επόμενα 30 χρόνια η πίσω αυλή της Αττικής.
Ο λαός της πόλης δεν θα αποδεχθεί καμία μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, καμία μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων, κανένα εργοστάσιο καύσης στο Σχιστό.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμενοι θα στείλουμε το πρώτο μήνυμα προς Περιφερειακή Αρχή και Κυβέρνηση αποκλείοντας το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

επιστροφή στην κορυφή