Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΠΙΣ- ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΠΙΣ- ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 Εμείς, οι άνθρωποι που ζούμε ή εργαζόμαστε στο Κερατσίνι ή τη Δραπετσώνα, στεκόμαστε κοντά σου σε κάθε μορφή βίας που ασκείται πάνω σου, γιατί σε νοιαζόμαστε και γιατί πιστεύουμε ότι στηρίζοντας τη γυναίκα στο κάθε σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη κοινωνία.

Είμαστε δίπλα σου γιατί ο αγώνας ενάντια στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις πρέπει να είναι συνεχής και συλλογικός. ΢τεκόμαστε δίπλα σου για να σε ακούσουμε και να μοιραστούμε το πρόβλημά σου, αλλά και να σε στηρίξουμε με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορούν να σου προσφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. ΢τεκόμαστε δίπλα σου γιατί η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, που πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και νεαρά κορίτσια και προκαλεί σωματικά, σεξουαλικά ή ψυχικά τραύματα.
Κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει σε γυναικοκτονία, όμως να ξέρεις ότι ακόμα και οι απειλές τέτοιων πράξεων, ο εξαναγκασμός ή και η στέρηση της ελευθερίας αποτελούν έμφυλη βία. Πρέπει να ξέρεις ότι οι βασικοί τύποι της έμφυλης βίας είναι η σωματική, η σεξουαλική, η ψυχολογική και η οικονομική βία. Επίσης ότι η έμφυλη βία μπορεί να εκδηλωθεί με κάποιες μορφές όπως: λεκτική, σωματική, ψυχολογική ή συναισθηματική κακοποίηση, βιασμός, σεξουαλική βία, σεξουαλική παρενόχληση, εμπορία ανθρώπων (human trafficking), σεξουαλική εκμετάλλευση, οικονομική βία, εξαναγκαστικός γάμος, ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων, στενή παρακο-
λούθηση (stalking).

΢ε κάθε περίπτωση η έμφυλη βία σε όλες της τις μορφές συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται αυστηρότατα από την ελληνική νομοθεσία.

΢ε περίπτωση ανάγκης τηλεφώνησε στη Γραμμή SOS 15900, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας σε 24ωρη βάση. Επίσης κοντά σου βρίσκεται και το ΢υμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Κερατσινίου Δραπε-
τσώνας (25ης Μαρτίου 22 & Θεοτοκόπουλου, στη Δραπετσώνα, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4614575 ,
και www.facebook.com/womenaidkeratsini)

Το Κέντρο λειτουργεί εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 πμ έως τις 4:00μμ και απευθύνεται σε Γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή οικονομική βία (ενδοοικο-γενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking) κ.ά.). Γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.ά.).

επιστροφή στην κορυφή