Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2022 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΩ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2022 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΩ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων που υλοποίησε η Βιβλιοθήκη του Δήμου μας με τίτλο: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΩ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ».

Από τις 21 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου 2022, 400 περίπου μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης συμμετείχαν σε διαδραστικές και πρωτότυπες εκδηλώσεις στον χώρο της βιβλιοθήκης, αλλά και στο Πάρκο Σελεπίτσαρι.

 Τα παιδιά έμαθαν για τη βιοποικιλότητα και για τους τρόπους που μπορούν να προστατέψουν  το περιβάλλον. Τραγούδησαν το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας «ΤραγουδΑ.Μ.Ε.Α.πό ψηλά», μαζί με τον συνθέτη και στιχουργό του τραγουδιού.Μέσα από το βιβλίο: «Αλλαγές», έμαθαν πως όποια αλλαγή κι αν συμβεί στη ζωή τους, πρέπει να βρίσκουν την ομορφιά που κρύβει μέσα της.

«Ταξίδεψαν» στο Παρίσι, «ανέβηκαν» στο Πύργο του Άιφελ παρακολουθώντας ψηφιακά μοναδική ξενάγηση από το Office de Tourisme- Paris, έφτιαξαν macarons σε απίστευτες γεύσεις και περιηγήθηκαν στο Μουσείο του Λούβρου.

Εξερεύνησαν τον συναρπαστικό κόσμο του ηλιακού συστήματος, τα μυστικά του σύμπαντος και μυήθηκαν στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων όπου με απλά υλικά, ενθουσιασμό και περιέργεια, έγιναν και αυτά επιστήμονες. 

Διάβασαν το βιβλίο:  «Το καταπράσινο σχολείο μου», ανακαλύπτοντας πόσο αληθινή ψυχαγωγία μπορεί να προσφέρει η τέχνη της κηπουρικής, αφού η γη θα σε ανταμείψει με την ευγνωμοσύνη της και θα σου χαρίσει τα δικά σου φρούτα και λαχανικά, γεμίζοντας την ψυχή σου με την πληρότητα που ένιωθαν εδώ και αιώνες οι άνθρωποι που την καλλιεργούσαν. Έμαθαν για τα οφέλη του αθλητισμού και τις βασικές αρχές του αθλήματος του τένις.

 Συνάντησαν τον δάσκαλο Μπεσάρ, μέσα από το βιβλίο: «Δάσκαλος με ρόδες», που μετέτρεψε το ποδήλατό του σε βιβλιοθήκη, μοιράζοντας στους δρόμους του βομβαρδισμένου Αφγανιστάν εκτός από βιβλία και τα παραμύθια, αγάπη, ελπίδα και γνώση.

Ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της μυθολογίας, μπαίνοντας στη σπηλιά του Κύκλωπα, ακούγοντας το τραγούδι των Σειρήνων και καταφέρνοντας να οδηγήσουν τον Οδυσσέα στην Ιθάκη. Μέσα από το βιβλίο: «Λέξεις φτερωτές», έμαθαν για την ενσυναίσθηση και την αξία της ουσιαστικής επικοινωνίας με τους γύρω μας. Ανακάλυψαν τις βασικές στάσεις - άσανες της γιόγκα, έπαιξαν παιχνίδια και μετά χαλάρωσαν βαθιά ακούγοντας μόνο την αναπνοή τους. Τέλος με φαντασία και δημιουργικότητα κατασκεύασαν τις δικές τους δημιουργίες /ενθύμια της φετινής δράσης της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εμψυχωτές και τις εμψυχώτριες των δημιουργικών διαδρομών του προγράμματος: Ελένη Σβορώνου, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη, Ειρήνη Μόφορη, Μαρία Ανδρικοπούλου, Δήμητρα Φώτου, Συμεών Μαϊστρέλη & Χρήστο Καρνάβα, Χριστιάνα Παπαδοπούλου (Navasana Yoga Amfiali Shala), Κώστα Ταμπουλίδη και Μπάμπη Χολετσίδη, που με ανιδιοτέλεια και θετική διάθεση, συντέλεσαν στην επιτυχημένη υλοποίησή του. Η αγάπη τους για τα παιδιά, η γενναιοδωρία και ο ενθουσιασμός τους, ήταν απαραίτητα συστατικά για την καλοκαιρινή γιορτή γνώσης και δημιουργικότητας προς τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης μας.

 

thumbnail 1    thumbnail 2    

thumbnail 3       thumbnail 5

thumbnail 6     thumbnail 9     

 thumbnail 10        thumbnail 111 

thumbnail 112

 

επιστροφή στην κορυφή