Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)

  Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

όπως κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης που έχουν ως στόχο να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ισότητας των φύλων στην τοπική κοινωνία.

 Το Κέντρο Γυναικών αφιερώνει τον μήνα Μάρτιο στις δράσεις για την έμφυλη βία και απευθύνεται τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και στον μαθητικό πληθυσμό των τυπικών και ειδικών σχολείων. Συγκεκριμένα:

  • Στις 10/3/2023 θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Κερατσινίου, το διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «Βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας». Το δρώμενο απευθύνεται στους/στις υπαλλήλους, αιρετούς/αιρετές και πολίτες/τισσες που επισκέπτονται το Δημοτικό μέγαρο. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο δρώμενο αντιλαμβάνονται τις παγίδες που εγκλωβίζουν μια γυναίκα σε μια κακοποιητική σχέση και επιλέγουν τη διαδρομή ενδυνάμωσης που οδηγεί έξω από αυτή.
  • Η συνεργασία μας με σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζεται με δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Περάματος στις 3/3/2023. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους για τα έμφυλα στερεότυπα, το συσχετισμό τους με την έμφυλη βία καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Γυναικών.
  • Επεκτείνουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης με όχημα την τέχνη και την βιωματική εκπαίδευση. Η συνεργασία μας με τα σχολεία ειδικής αγωγής εγκαινιάστηκε με δράση ευαισθητοποίησης στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του ΕΝΕΕΓΥ-Λ Πειραιά ενώ ακολουθεί αντίστοιχη δράση με το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Δραπετσώνας (28/3/23). Παράλληλα προγραμματίζονται δράσεις δικτύωσης και πρόληψης με όλους τους φορείς για ΑμεΑ στην πόλη μας.

 Στόχος μας είναι η συμπερίληψη, προωθώντας την ισότιμη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στις δράσεις ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων. Επιπλέον, βασική μας μέριμνα είναι να υπάρχει ένας παραγωγικός διάλογος με φορείς ΑμεΑ της περιοχής μας, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες, τα αιτήματα και οι προβληματισμοί τους όσον αφορά τα ζητήματα ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας.  

espa epixeirisiako

επιστροφή στην κορυφή