Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Πίνακες ζωγραφικής που «σπάνε» την παγωνιά του «Τζάνειου» Νοσοκομείου είναι από τα χέρια και τα εμπνευσμένα μυαλά των μαθητών αυτού του σχολείου.

 Ηταν παρόντες οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για το απαξιωτικό «απόφοιτοι Λυκείου» και καμαρώνουν για αυτό. Ήταν ηχηρή και μετά μουσικής η παρουσία τους στις διαμαρτυρίες για την υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων, ζητώντας να υιοθετήσουν σταδιακά τα περισσότερα δημόσια σχολεία τη mentalite των Καλλιτεχνικών. Πίνακες ζωγραφικής που «σπάνε» την παγωνιά του «Τζάνειου» Νοσοκομείου είναι από τα χέρια και τα εμπνευσμένα μυαλά των μαθητών αυτού του σχολείου. Ζωγραφισμένα καφάο ρεύματος στο Κερατσίνι που καταγγέλλουν την ανισότητα των φύλων και διαμαρτύρονται για την έμφυλη βία είναι δικό τους έργο, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών».

 Ποιο είναι αυτό το σχολείο που εκπέμπει δημιουργία και ελευθερία; Ποιο είναι αυτό το σχολείο που έχει παντού χρώματα και χαρούμενους μαθητές, σε αντίθεση με το «γκρίζο» και την «αποστειρωμένη» συνθήκη των άλλων Γυμνασίων και Λυκείων; Γιατί αυτό το δημόσιο σχολείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα ιδιωτικό ή ένα κολέγιο; Ποιο είναι αυτό το σχολείο όπου μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και δημοτική Αρχή ξέρουν μόνο να συνεργάζονται και όχι να γκρινιάζουν;

 Η ταμπέλα «Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουτρά Παλαντζιάν» στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος σε προϊδεάζει για την αρχιτεκτονική του χώρου. Χαρακτηρισμένο ως μνημείο νεότερου πολιτισμού, το χαμάμ του Αρμένη Παλαντζιάν, το οποίο απαλλοτριώθηκε για να γίνει σχολείο, ανακαινίστηκε και στους χώρους του φιλοξενεί πλέον τα έργα και τα υλικά της δημιουργίας των μαθητών. Έξω από το σιντριβάνι και το μαρμάρινο χαμάμ, στημένα τελάρα όπου άλλοι μαθητές ζωγραφίζουν και άλλοι παρατηρούν. Μέσα στις μαρμάρινες βρύσες ακουμπισμένοι μουσαμάδες, χαρτιά, πινέλα, παλέτες, χρώματα, υφάσματα, ό,τι χρειάζονται για τη δημιουργία οι μαθητές που παρακολουθούν εικαστικές τέχνες, θέατρο/κινηματογράφο και χορό.
 
Τα ανακαινισμένα ψηλοτάβανα ατομικά αλλακτήρια των λουόμενων, άδεια και ηλιόλουστα στον πάνω όροφο, θυμίζουν τη χρήση τους στις αρχές του περασμένου αιώνα..Διαβάστε εδώ τη συνέχεια: (https://www.avgi.gr/koinonia/451472_i-tehni-einai-ergaleio-gia-enan-pio-dikaio-kosmo?fbclid=IwAR0dRkoNoR5aIdoN67vKEd0-HcatoUqZ0PW7iTjREmOSgt-2op9zlQO8uvw ) 
επιστροφή στην κορυφή