Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ THN ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ THN ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE

 Στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη μετεγκατάσταση της Oil One, με κάλεσμα του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλόγων εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

 Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της πόλης για τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία των ρυπογόνων βιομηχανιών και τα έντονα φαινόμενα δυσοσμίας. Παραβρέθηκαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πειραιά «Η Πρόοδος», Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»,η ΕΛΜΕ Πειραιά και οι σύλλογοι γονέων του 2ου δημ. Δραπετσώνας,  4ου δημ. Δραπετσώνας, 4ου δημ. Κερατσινίου, 13ου δημ. Κερατσινίου και  21ου δημ. σχολ. Κερατσινίου.

 Απ΄όλες τις πλευρές τονίστηκε η αγανάκτηση και η αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε μια πόλη χωρίς εστίες μόλυνσης και ρυπογόνες δραστηριότητες. Δεν αντέχουμε πια να καταστρέφεται το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας, να είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε δίπλα στα εργοστάσια και να ανασαίνουμε καθημερινά τις καρκινογόνες ουσίες που εκπέμπουν. Οφείλουμε στα παιδιά μας να αντιδράσουμε και καλούμε τους κατοίκους της πόλης τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12 το πρωί μέρα του αγιασμού στα σχολεία μας να κατευθυνθούμε έξω από την Oil One δηλώνοντας την απαίτησή μας για μετεγκατάσταση του εργοστασίου που λειτουργεί δίπλα στα σπίτια και στα σχολεία μας. Επίσης, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. καλούμε τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και πορεία από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας στις εγκαταστάσεις της Oil One.

OXI ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ    

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ

επιστροφή στην κορυφή