Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

 Σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αντιπροσωπεία του Δημοτικού συμβουλίου με το Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, τον κ. Γιώργο Καλαμαρά επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, τον κ. Παντελή Καμά επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Αλλάζουμε» καθώς και δημοτικούς συμβούλους, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο τιμώντας τη μνήμη του συμπολίτη μας.

 Στο μνημείο παρευρέθηκαν και ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και ο πρ. βουλευτής και αντιδήμαρχος του Δήμου Κερατσινιου κ. Κανέλλος Λάλος. 

 Ο Δήμαρχος της πόλης σε δήλωση του ανέφερε ότι, βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα και για να δηλώσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο ότι με το φασισμό που προσπαθεί να φωλιάσει στις γειτονιές μας έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε -μετά και τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα- ανοιχτούς λογαριασμούς. Ο Χρ. Βρεττάκος τόνισε ότι η οικονομική κρίση που τσακίζει την αξιοπρέπεια είναι η ανοιχτή πόρτα που βρήκε ο φασισμός και οι υποστηρικτές του για να σπείρουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος για το διαφορετικό.

 Κλείνοντας την παρέμβαση του ο δήμαρχος, επισήμανε πως έχουμε ιστορική ευθύνη να στήσουμε ένα πιο δυναμικό κοινωνικό μέτωπο παρά τις επιμέρους διαφορές και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική συντριβή του φασιστικού φαινομένου.

επιστροφή στην κορυφή