Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΧΙΣΤΟΥ

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΧΙΣΤΟΥ

Η 18η Οκτωβρίου έχει οριστεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day), προκειμένου να αναδειχτεί η ανάγκη για την πρόληψη και καταπολέμηση αυτού του ειδεχθούς φαινομένου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν ετησίως θύματα trafficking, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά σε γυναίκες και νεαρά κορίτσια. Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα ( μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων) το οποίο αποφέρει τεράστια κέρδη για τους διακινητές και δυστυχώς τις περισσότερες φορές μένει ατιμώρητο.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Γραφείου Κοινωνικής Ένταξης της Ελεγχόμενης Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Σχιστού προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον φιλοξενούμενο πληθυσμό.

Η πληροφόρηση του ευάλωτου πληθυσμού αιτούντων άσυλο είναι άκρως αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη συνάντηση άντρες και γυναίκες που φιλοξενούνται στη Δομή με την βοήθεια διερμηνέων ενημερώθηκαν για το τι είναι η εμπορία ανθρώπων. Στη συζήτηση συμπεριλήφθηκαν ποιές είναι οι μορφές του φαινομένου, πως μπορεί να αναγνωρίσει κανείς ένα θύμα trafficking, πως προστατεύονται τα θύματα από τον νόμο αλλά και που μπορεί να απευθυνθεί κανείς σε περίπτωση κάποιου περιστατικού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Γραφείο Κοινωνικής ένταξης της Δομής Σχιστού για την φιλόξενη υποδοχή τους καθώς και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Δομών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ Μιχάλογλου για την παρουσία και τη στήριξή της στη συγκεκριμένη δράση. Από όλους/ες τους/τις παρευρισκόμενους/ες τονίστηκε η ανάγκη και επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

espa epixeirisiako


 

επιστροφή στην κορυφή