Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Εν όψει της 25ης Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης που έχουν ως στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της ισότητας των φύλων και της εξάλειψης της έμφυλης βίας.

Μέσα από τις φετινές δράσεις το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  απευθύνεται τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και στους δημοτικούς υπαλλήλους σε κομβικές υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα οι δράσεις  θα περιλαμβάνουν:

1) Στις 24/11/2023 θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Κερατσινίου, η δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η ζωή σου αξίζει. Μίλησέ μας». Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών τα στελέχη του Κέντρου σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα κ. Μυρτώ Γιωτάκου δημιούργησαν μια καρτ ποστάλ με τίτλο «Παράθυρο» με σκοπό να αναδειχθεί συμβολικά το αποτύπωμα που αφήνει στις ζωές των γυναικών η συνεργασία τους με το Συμβουλευτικό Κέντρο.

Η δράση απευθύνεται στους/στις υπαλλήλους, αιρετούς/αιρετές και πολίτες/τισσες που επισκέπτονται το Δημοτικό μέγαρο. Κατά τη διάρκειά της θα μοιραστούν οι εν λόγω καρτ ποστάλ ενώ θα ακολουθήσει μια διάδραση με το κοινό. Οι συμμετέχοντες/ουσες στη δράση έρχονται σε επαφή με τους στόχους και τις αξίες της συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου και βρίσκουν νέες διαδρομές ενδυνάμωσης που οδηγούν στη ατομική και συλλογική βελτίωση της ζωής. 

2) Την ίδια μέρα τα στελέχη του Κέντρου θα φιλοξενηθούν στην πρωινή εκπομπή EasyBreakfast στον ραδιοφωνικό σταθμό Easy 97,2 για να στείλουν πανελλαδικά ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

3) Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποηθεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των υπαλλήλων των τεσσάρων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η δράση θα αφορά σε συναντήσεις ενημέρωσης των υπαλλήλων σε σχέση με τον Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) και με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών. Επιπλέον, θα δοθεί χώρος για συζήτηση  γύρω από τον ρόλο των υπαλλήλων των ΚΕΠ στην υποστήριξη ενδεχόμενων περιστατικών έμφυλης βίας και θα ακολουθήσει βιωματική άσκηση.

Προτεραιότητα της κοινωνίας οφείλει να είναι η εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και σε αυτή την πορεία καθεμία και καθένας από εμάς παίζει ουσιαστικό ρόλο. ΜΑΖΙ αναλαμβάνουμε ενεργή δράση και δημιουργούμε αναχώματα ενάντια στην έμφυλη βία, με όχημα τη σωστή πληροφόρηση, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.

Πληροφορίες: Τηλ.: 2104614575, e-mail:
espa epixeirisiako
επιστροφή στην κορυφή