Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Το φεστιβάλ διοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο Eκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες» από 17 έως 20 Απριλίου 2024.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οκτώ σχολεία από όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας έργα του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού δράματος, αυτούσια ή σε διασκευή, καθώς και νεότερες δραματουργικές συνθέσεις που έχουν ως πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα.

Τις θεατρικές παραστάσεις των σχολείων πλαισίωσαν θεατρικά δρώμενα από τον θίασο «Αναντάν Μπαμπαντάν».

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δόθηκε η δυνατότητα τόσο στους συντελεστές των θεατρικών ομάδων όσο και στους θεατές να έρθουν σε επαφή με το αρχαίο θέατρο και τον πολιτισμό, καθώς στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων του Φεστιβάλ οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν εμπειρίες και έκλεισαν ραντεβού για το επόμενο Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στα θέατρα των πολιτιστικών κέντρων του Δήμου, «Αντώνης Σαμαράκης και «Μελίνα Μερκούρη» και η τελετή λήξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας. 

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στέκεται δίπλα στους μαθητές ενισχύοντας τη θεατρική παιδεία, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ικανότητας για καλλιτεχνική έκφραση.

επιστροφή στην κορυφή