Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

"ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΕΣ" ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2024 - 5/6/7 ΙΟΥΛΙΟΥ

"ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΕΣ" ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2024  - 5/6/7 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος», έλεγε ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε και αλήθεια ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτήν.

Η μουσική έκφραση είναι αρχέγονη, αποτελεί αναμφίβολα μιαπαγκόσμια γλώσσα παρούσα σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής, καθώς είναι σε θέση να εκφράσει τόσο το διονυσιακό όσο και το απολλώνιο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης.

Τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των δημόσιων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της χώρας μας, έχουν ως αντικείμενο μελέτης την σπουδαία αυτή Τέχνη.

Εκεί όχι μόνο καταγράφεται και αναλύεται το υπάρχον μουσικό υλικό, αλλά και οι σπουδαστές μαθαίνουν να ερμηνεύουν την Τέχνη των Ήχων, είτε πρόκειται για σόλο όργανα είτε πρόκειται για μουσικά σύνολα.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2024 με χαρά δίνει τον λόγο στα μουσικά σύνολα που απαρτίζονται από φοιτητές και φοιτήτριες των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της χώρας μας, διοργανώνοντας τις «ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΕΣ 2024», ένα τριήμερο γεμάτο ρυθμό, μια πολύχρωμη γιορτή φωτισμένη από την φλόγα των νέων δημιουργών.

Δίνει το βήμα στους λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης, τους καθηγητές που οργανώνουν και είναι υπεύθυνοι διδασκαλίας των φοιτητικών αυτών σχημάτων, να εμφανίσουν τον καρπό της πολύχρονης εργασίας τους και εκτός των ορίων των αμφιθεάτρων.

Για να μπορούμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να γίνουμε αποδέκτες του ταλέντου, της διαρκούς εξάσκησης και της γνώσης που διέπει το έργο που συντελείται στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Από την τζαζ, μέχρι την παραδοσιακή και από την ροκ μέχρι την ορχηστρική μουσική, όλα τα είδη δίνουν το παρόν στις φετινές «Μουσικολογίες», στην όμορφη σκηνή του σιλό, δίπλα στη θάλασσα!

Μουσικολογίες | Flying Jazz Trio περισσότερα στο https://lipasmatafestival.gr/.../moysikologies-flying.../

Μουσικολογίες | Music Odyssey περισσότερα στο https://lipasmatafestival.gr/.../moysikologies-music.../

Μουσικολογίες | Ορχήστρα των Βιολιώνε περισσότερα στο https://lipasmatafestival.gr/.../moysikologies-orchistra.../

 

επιστροφή στην κορυφή