Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λέμε ΟΧΙ στο χαράτσι της ντροπής

Λέμε ΟΧΙ στο χαράτσι της ντροπής

Ηχηρό μήνυμα της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών ενάντια στα έκτακτα κρατικά μέτρα

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλαν η Δημοτική αρχή και οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ενάντια στο «χαράτσι της ντροπής», μέσω της κατάληψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής, η δημοτική αρχή, αλλά και πλήθος πολιτών θέλησαν μ’ αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αντίθεση και την αγανάκτηση τους για ακόμα έναν άδικο και αντιλαϊκό φόρο, ο οποίος μετακυλύει τα βάρη της κακοδιαχείρισης από το πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο, στα συνήθη υποζύγια, δηλαδή στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στους άνεργους.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής κάλεσε τους δημότες σε διαρκή εγρήγορση, κινητοποίηση και συντονισμό του ΑΓΩΝΑ, πολιτών, φορέων, συνδικαλιστών και δημάρχων, ο οποίος αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για να μπορέσει επιτευχθεί η ανατροπή του «χαρατσιού» της ντροπής. Θα πρέπει να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών όλων των κλάδων, ώστε να δημιουργηθεί ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στον ωμό εκβιασμό των αγορών και των φερέφωνων των μνημονιακών πολιτικών.

Οι πολίτες του Δήμου ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής η οποία με οργανωμένες ενέργειες ενημέρωσε τους πολίτες για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν ώστε να μην πληρώσουν την έκτακτη κρατική εισφορά που τους έχει επιβληθεί. Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης για το τέλος μέσω της ΔΕΗ στο Συμβούλιο Επικρατείας, ενώ η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί με ενέργειες του Δημάρχου, έχει αναλάβει να υποστηρίξει τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως η δημοτική αρχή θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια προειδοποιητική αγωνιστική κινητοποίηση. Προειδοποιούμε τα κοινωνικά ρετιρέ, που χρόνια τώρα διαχειρίζονται «τα του οίκου μας», ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Διαχειρίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο και κατασπατάλησαν τα «κοινόχρηστα» του κράτους και σήμερα στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες, χωρίς να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες. Για μια ακόμα φορά τα κατώτερα οικονομικά στρώματα καλούνται να πληρώσουν τις δικές τους σπατάλες και χρέη. Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δηλώνει ότι δεν πάει άλλο. Η δημιουργία ΜΕΤΩΠΟΥ, η εγρήγορση και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, είναι δυνατόν να επιφέρουν την πρώτη μεγάλη ΝΙΚΗ εναντίον του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της διαρκούς υποβάθμισης της ζωής μας».

επιστροφή στην κορυφή