Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

5 μεγάλες αναπτυξιακές δράσεις

5 μεγάλες αναπτυξιακές δράσεις

Αρωγός και συμπαραστάτης στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την υπογειοποίηση της Γρηγορίου Λαμπράκη ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στην οποία συζητήθηκαν μια σειρά από πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν στόχο και προοπτική να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δυτικού Πειραιά. Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον ΠΕΣΥΔΑΠ και αποφασίστηκε να παρθούν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά, μια σειρά από δράσεις, που θα βάλλουν σε πορεία υλοποίησης τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι η υπογειοποίηση της Γρηγορίου Λαμπράκη, ένα μείζον θέμα για την περιοχή της Αμφιάλης, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ, που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου. Πρόκειται για ένα έργο που ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής πρότεινε να επεκταθεί η υπάρχουσα μελέτη προς το Κερατσίνι και παρότρυνε τον ΠΕΣΥΔΑΠ να αναπτύξει μια διαδημοτική πρωτοβουλία, ώστε το έργο να μπει σε διαδικασία υλοποίησης. Ήδη ο ΠΕΣΥΔΑΠ μετά από διαβούλευση με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το έβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και ο πρόεδρος του κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε ότι «η υπογειοποίηση θα πρέπει να συνδυαστεί μ’ ένα διαδημοτικό γραμμικό πάρκο, ανάλογο μ’ εκείνο της Κατερίνης και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι Δήμοι (Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη,  με την συμμετοχή και του Περάματος, το οποίο εμπλέκεται έμμεσα), μαζί με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας, ώστε να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς, για να προχωρήσει το έργο…

Στη συνέχεια συζητήθηκε  το θέμα του ανισόπεδου Κόμβου που ενώνει τη Λεωφόρο Σχιστού με την Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και την Αττική οδό. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Πρόσφατα η Περιφέρεια ανακοίνωσε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Εμείς είχαμε αναλάβει την πρωτοβουλία σαν Δημοτική αρχή να βάλουμε στο ίδιο τραπέζι τους Δήμους που εμπλέκονται, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση και την περιφέρεια για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, όπως και έγινε. Σήμερα καλούμε τον ΠΕΣΥΔΑΠ, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλία, ώστε να επιτευχθεί  η γρηγορότερη εκταμίευση των πόρων».

Από την πλευρά του ο κ. Γουρδομιχάλης δήλωσε για το θέμα: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Δήμαρχο, ότι πρέπει να γίνει συνδυασμένη παρέμβαση, ώστε το έργο να μην καθυστερήσει. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η Περιφερειακή Αιγάλεω».

Στη συνέχεια τέθηκε από το Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή το μείζον θέμα της αναδάσωσης του Όρους Αιγάλεω, για το οποίο ανέφερε «ότι πολύ σύντομα ο Δήμος θα δενδροφυτεύσει 10.000 δέντρα στο Βόρειο μέρος του Άγιου Μηνά και του Άγιου Αντώνη. Είναι γνωστό, πως από την εποχή που ήμασταν αντιπολίτευση στο Δήμο, είχαμε προχωρήσει σε μια σειρά από δενδροφυτεύσεις και άλλου τέτοιου είδους δράσεις, αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική μας ευαισθησία. Για εμάς η ανάπτυξη του περιαστικού και του αστικού πρασίνου, αποτελεί βασική προτεραιότητα για να χτίσουμε μια νέα πόλη, πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο σύγχρονη, πολύ πιο φιλική στο Περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Γουρδομιχάλης δήλωσε για το θέμα: «Χωρίς νερό από την Ψυτάλλεια η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω κινδυνεύει να αποτύχει. Γι’ αυτό θα πρέπει οι Δήμοι, ο ΠΕΣΥΔΑΠ, η Περιφέρεια και η ΕΥΔΑΠ να συντονιστούμε, ώστε να εκμεταλλευτούμε προς αυτό το σκοπό το νερό της Ψυτάλλειας».

Ένα ακόμα θέμα που έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι αυτό της Καθαριότητας της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως (Σχιστού), ζητώντας να πάρουν την αρμοδιότητα οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, με σκοπό την καλύτερη υλοποίηση του έργου. Σ’ αυτή την προοπτική υπερθεμάτισε  και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα πιέσει κι αυτός από την πλευρά του, ώστε να γίνει υπογραφούν συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ με τους Δήμους, ώστε οι τελευταίοι να αναλάβουν την Καθαριότητα της Λεωφόρου Σχιστού.

Τέλος συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προς τον ΟΛΠ, ώστε οι σιδηροδρομικές γραμμές που θα δημιουργηθούν από τον Οργανισμό για να εξυπηρετούνται τα εμπορικά τρένα από και προς το Ικόνιο, να χρησιμοποιηθούν και ως επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου, εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες του Δυτικού Πειραιά.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία μας με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, από την εποχή που ήμασταν αντιπολίτευση, υπήρξε στενή και αγαστή. Υποστηρίζουμε τις δράσεις του σχεδόν στο σύνολο τους, ενώ και ο ΠΕΣΥΔΑΠ, μας έχει υποστηρίξει σε ότι τον έχουμε χρειαστεί. Θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλει καθοριστικά, στο να γίνει ο Δυτικός Πειραιάς μια περιοχή πρότυπο ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία του Περιβάλλοντος. Θέλουμε να μπει μπροστά ώστε να σχηματιστούν μια σειρά από διαδημοτικές συνεργασίες, που σαν στόχο θα έχουν την πολιτική και όχι μόνο πίεση προς την κεντρική εξουσία, ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει αυτά που της οφείλουν»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε: «Ο Δήμαρχος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Δήμαρχος ακτιβιστής της ευρύτερης περιοχής, αφού συνδράμει τα λόγια με τις πράξεις. Είναι ένας Δήμαρχος που βρίσκεται πάντα κοντά στις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ και τον ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως δεν πρέπει να υποχωρήσει το ενδιαφέρον μας για το Περιβάλλον και την ανάπτυξη, λόγω της οικονομικής κρίσης.»

επιστροφή στην κορυφή