Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΕΤΑΦΟΡΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά  στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά

κ. Γ. Οικονόμου στο Δήμαρχο για παραχώρηση έκτασης

Λουκάς Τζανής: Ευδοκιμεί το όραμα μας

Με επιστολή που απέστειλε την 7η Μαρτίου του 2012 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Οικονόμου προς το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή, κάνει γνωστό το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου Πειραιά για τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ του στην παραθαλάσσια περιοχή της Δραπετσώνας, αλλά και όπου αλλού είναι δυνατόν να προσφερθούν αξιοποιήσιμες εγκαταστάσεις, για την επέκταση του. Στην επιστολή του ΠΑ.ΠΕΙ. αναφέρεται ότι ένας χώρος 30 στρεμμάτων είναι ικανός, ώστε να σχεδιάσει την ανάπτυξη δράσεων του εντός των ορίων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Η συγκεκριμένη επιστολή αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης συνομιλίας του Πρύτανη και του Δημάρχου, στην οποία είχαν τεθεί επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα, στην βάση των οποίων συμφωνήθηκε η από δω και στο εξής συνεργασία των δύο πλευρών, με βασικότερη τη διάθεση του Πανεπιστημίου Πειραιά να συνεισφέρει πολύπλευρα στο σχεδιασμό και την αξιοποίηση δράσεων ανάπτυξης, ενημέρωσης, επιμόρφωσης, πολιτισμού, περιβάλλοντος κλπ, καθώς και τη διαθεσιμότητα του για κοινές δράσεις.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του Πανεπιστημίου Πειραιά, θεωρώντας ότι η ΜΕΤΑΦΟΡΑ του στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, θα ωφελήσει πολυποίκιλα την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου –Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα: «Μία από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες ήταν η προσπάθεια έλευσης  στην πόλη μας, ενός ιδρύματος Ανωτάτης εκπαίδευσης. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το όραμα μας αρχίζει να ευδοκιμεί. Η έλευση του Πανεπιστημίου Πειραιά στα όρια του Δήμου μας, θ’ αποτελέσει την πιο βαριά κληρονομιά για τις επόμενες γενιές των Δραπετσωνιτών και των Κερατσινιωτών. Θα γίνει σημείο αναφοράς και φάρος ανάπτυξης και προόδου για την πόλη μας. Προσωπικά δέχομαι με μεγάλη χαρά την πρόταση του Πανεπιστημίου Πειραιά και προτίθεμαι να βάλω το θέμα ΑΜΕΣΑ σε δημόσια διαβούλευση, με την πρόταση δημιουργίας διαπαραταξιακής επιτροπής και τη συζήτηση του σε πολύ σύντομo χρονικό διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το οποίο και θα πάρει και την τελική απόφαση. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αξίζουν να έχουν ένα πιο φωτεινό μέλλον και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά. Ένα Πανεπιστήμιο στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, υπήρξε για πολλά χρόνια όνειρο απατηλό για την πόλη μας. Αύριο θα είναι ΕΔΩ.»

επιστροφή στην κορυφή