Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ: «Η κεντρική εξουσία βάζει τους Δήμους λουκέτο»

  Τη συνδρομή τους σε θέματα που αφορούν στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας αλλά και σε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης ζήτησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας από τους βουλευτές της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο Κερατσινίου.
Τη σύσκεψη προκάλεσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας και είναι η πρώτη από μια σειρά συσκέψεων και ομάδων εργασιών, με πρωταρχικό στόχο να αξιολογηθούν προτάσεις και να εξευρεθούν άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος μια σημαντική δυναμική ανάπτυξης και να θέσει τις βάσεις για μια σειρά έργων που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά το προφίλ του δήμου.
«Σας συγχαίρω για την εκλογή σας» ανέφερε ο κος Λουκάς Τζανής στους βουλευτές της Β' Πειραιά. «Το τοπίο που ζούμε σήμερα είναι ζοφερό. Ο λόγος που κάλεσα σήμερα τους βουλευτές μας είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Καταρχήν είναι πολύ έντονα τα κοινωνικά ζητήματα. Οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η μέση ελληνική οικογένεια, όλοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Από την άλλη, παρότι υπήρχε η δέσμευση της κεντρικής εξουσίας για οικονομική στήριξη των δήμων, διαπιστώσαμε γρήγορα ότι δεν έγινε ποτέ πράξη. Πώς μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και ορθολογική κατανομή των πόρων. Επειδή είστε οι πυλώνες της δημοκρατίας, σας ζητώ να συνδράμετε με κάθε μέσο ώστε να επιλυθούν ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας».
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας ξεκίνησε την εισήγησή του αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του Δήμου: «Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το 39% των πόρων που είχε το 2009. Τα δημοτικά τέλη σήμερα «αγγίζουν» το 50% του 2011. Χαρακτηριστικά μόνο να σας αναφέρω ότι τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμος εισέπραττε 1.150.00 ευρώ από δημοτικά τέλη και τον Μάιο του 2012 580.000 ευρώ. Αφού οι δημότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μέσα σ' ένα τέτοιο πλαίσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος. Ουσιαστικά μας οδηγεί σε κλείσιμο».
Στη συνέχεια, ο κος Τζανής αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη διάνοιξη διόδου στην παραλία των Λιπασμάτων και την απόδοσή της στους κατοίκους του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στηλίτευσε τη διφορούμενη στάση του ΟΛΠ, ενώ αναφέρθηκε και στη μη απόδοση από πλευράς του Οργανισμού οικοπέδου, παραπλεύρως της Ιχθυόσκαλας, σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν.
«Στην παραλία του Κερατσινίου λειτουργεί το μεγαλύτερο car terminal της Μεσογείου. Και όμως ο Δήμος μας δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ ως ανταποδοτικό τέλος για αυτή τη χρήση, για την περιβαλλοντική επιβάρυνση και τον εγκλωβισμό των δημοτών μας, που αδυνατούν να έχουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ως πότε θα κωφεύουν αυτοί που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Ο κος Τζανής έθεσε ακόμα υπόψη των βουλευτών της Β' Πειραιά το ζήτημα της δημιουργίας ελαφρού μετρό και συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς, την κατασκευή του Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι, το τεράστιο σχέδιο αναδάσωσης του όρους Αιγάλεω σε μία έκταση 280 στρεμμάτων, την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών του Αγίου Μηνά και του Αγίου Αντωνίου, την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος της ΝΑΦΘΑ, τη δημιουργία Μουσείου Ρεμπέτικου Τραγουδιού στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονύση.
Στη σύσκεψη προσήλθαν ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράτζης, εκπρόσωπος του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Τραγάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννης Κουράκος, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Καψοκόλης και Μαρία Μαΐλη.

επιστροφή στην κορυφή