Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Πλήθος πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων συμμετείχε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στην πορεία διαμαρτυρίας που κάλεσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και κατέληξε στην περιοχή των Λιπασμάτων. Η διαμαρτυρία αφορούσε στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, η οποία θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής στην πόλη, αλλά και στην εκχώρηση της παραλιακής μετόπης του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μαζί με το Λιμάνι.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη» τόνισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, «το Λιμάνι του Πειραιά αποτελεί στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης των πόλεων μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας και δεν μπορεί να παραχωρηθεί στα ιδιωτικά μονοπώλια», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να παραδώσουμε σπιθαμή από τη γη μας. Τα Λιπάσματα, το Καστράκι, το Λιμανάκι του Αγ. Νικολάου, η παραλιακή μας ζώνη, ανήκουν στο λαό της πόλης και πρέπει να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ με την γιορτή τσικουδίας που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Δήμος με σύνθημα «Διεκδικούμε τη θάλασσα, κερδίζουμε τις ζωές μας».

επιστροφή στην κορυφή