Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Λαμπρή Εκδήλωση για τα 70 χρόνια της μάχης της Κρήτης

Λαμπρή Εκδήλωση για τα 70 χρόνια της μάχης της Κρήτης

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ) και η Ένωση Κρητών «Το Αρκάδι» το Σάββατο 14 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης», τιμώντας τα 70 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής μετά την έναρξη της εκδήλωσης και τη συγκινητική επιμνημόσυνη Δέηση για τους νεκρούς της Μάχης, πήρε το λόγο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διαχρονική συμμετοχή των Κρητικών στους εθνικούς αγώνες αποτελούσε ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας. Η “κουζουλάδα” και η λεβεντιά των Κρητικών, που έδωσαν μάχες για την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα είναι αναμφισβήτητη. Στη Μάχη της Κρήτης έδωσαν τιτάνιο αγώνα με νεκρούς και εκατοβόμβες, με ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο θάρρος». Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε κλείνοντας: «Έχει αποδειχτεί ότι η Ιστορία, εάν δεν την γνωρίζεις, σε εκδικείται και στις μέρες μας αυτό είναι πασιφανές. Πρέπει όλοι να γίνουν γνώστες της μεγαλειώδους εποποιία της Μάχης της Κρήτης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Αντώνης Κλαουράκης στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο της πόλης μας για τη συνεισφορά του στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ. κ. Πατσάκης Τάκης με τη σειρά του ανέφερε: «Η λεβεντομάνα Κρήτη και τα παλικάρια της σε όλες τις κρίσιμες στιγμές έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τη λευτεριά. Στη Μάχη της Κρήτης κατάφεραν να καθυστερήσουν τη στρατιωτική επίθεση των Ναζί σε βάρος της Σοβιετικής Ένωσης, γεγονός συνετέλεσε σημαντικά στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.»

Ακολούθησε ομιλία για το ιστορικό της Μάχης από τον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Κωροφυλλάκη, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό τους μελωδικούς ήχους της κρητικής λύρας.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 19/5/2011

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας