Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και οι Σχολικές Επιτροπές προχώρησαν στην έναρξη εργασίας των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες,
παρόλο που,  λίγες μέρες πριν από την έναρξη των σχολείων,  δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο για το πότε και πώς θα προσληφθούν οι καθαρίστριες που εργάζονται με σύμβαση έργου.
 
Ο Δήμος μας είναι συνεπής  απέναντι στις δεσμεύσεις  για την ποιότητα της σχολικής ζωής και η καθαριότητα των χώρων που μορφώνονται τα παιδιά είναι από τις βασικές προϋποθέσεις της.
 
Στα σχολεία της πόλης μας καταβάλλονται αδιάλειπτα κάθε μήνα τα δεδουλευμένα των σχολικών καθαριστριών, μέσω των σχολικών επιτροπών,  παρά την πολύμηνη καθυστέρηση χρηματοδότησης από τους αρμόδιους φορείς.  Παράλληλα, ο Δήμος μας προχώρησε άμεσα στην  επέκταση ωραρίου των 8 δημοτικών υπαλλήλων που ασχολούνται με την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, μετατρέποντας  σε πλήρες ωράριο  το μειωμένο που είχαν πριν και αναλαμβάνοντας το οικονομικό κόστος.
 
Συνεχίζοντας την  προσπάθεια για την σωστή καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, διατυπώνουμε  επιτακτικά την ανάγκη για κατάργηση των απαράδεκτων συμβάσεων έργου  που ισχύουν σήμερα και δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας.
 
επιστροφή στην κορυφή