Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ»

Με χαμογελαστά πρόσωπα και χαρούμενες φωνές, δρώμενα, νότες και χρώματα, γέμισε χθες το βράδυ το Πολιτιστικό Κέντρο «Αντ. Σαμαράκης», στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με συμμετοχή σχολείων της πόλης, για τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της περιοχής μας.

Στο κατάμεστο από δημότες κάθε ηλικίας αμφιθέατρο, το «παρών» έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, ενώ για την πολύτιμη προσφορά τους στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για τη συμβολή τους στην ενημέρωση γονιών και εκπαιδευτικών, βραβεύτηκαν ο Πάτερ Εμμανουήλ Καροφυλλάκης και η ταξίαρχος- γιατρός Σταυρούλα Παπαδάκη.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη αγάπη, στοργή και μηνύματα αλληλεγγύης προς τα παιδιά που δοκιμάζονται από τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μία εκδήλωση που όπως τόνισε ο Χρ. Βρεττάκος «μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος».

 

Συγκίνησε και μάγεψε η εκδήλωση

 

Στη βασική αρχή ότι η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων των παιδιών στάθηκε στο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Παιδείας Στ. Μιχάλογλου, ενώ στη συνέχεια δύο κορίτσια από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου ανέγνωσαν κείμενα αλληλεγγύης για τους συνομήλικους τους πρόσφυγες μαθητές.

Αμέσως μετά, παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σχιστού, ανέβηκαν με τη σειρά τους στη σκηνή, μίλησαν για τη μέχρι τώρα εμπειρία τους στη χώρα μας και στα σχολεία της πόλης, ενώ τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Η υπεύθυνη του Κέντρου Ελ. Καραγιάννη, υπογράμμισε σε σχέση με την εμπειρία της στο Κέντρο του Σχιστού, πως «η εμπειρία αυτή μας έχει αλλάξει σαν ανθρώπους, μας έκανε καλύτερους».

Ένα ξεχωριστό θεατρικό δρώμενο από το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, παρουσίασε το 3ο Λύκειο Κερατσινίου, ενώ τους παραβρισκόμενους ξεσήκωσε ο μουσικός αυτοσχεδιασμός με τουμπερλέκια των παιδιών της Σχεδίας. Ιδιαίτερη και όμορφη επιπλέον, ήταν η παράσταση των παιδιών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «ελευθερία της έκφρασης: από το μίσος στην ενσυναίσθηση» και προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Φυσαρμόνικα» του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Στο αφιέρωμα τέλος, συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας με υλικό από δράσεις στο προσφυγικό ζήτημα.

 

Χρ. Βρεττάκος: Ήταν χρέος μας η αλληλεγγύη

 

 «Ήταν χρέος της Δημοτικής Αρχής να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων, γιατί αυτό επιβάλλει η ιστορία αυτής της πόλης» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οφείλαμε και το καταφέραμε με τη βοήθεια πολλών, να μην αφήσουμε το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας να φωλιάσει στις γειτονιές μας».

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως «εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι ξεχωριστές, καθώς σε κάνουν να νιώθεις ότι ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερος. Μας κάνουν πιο δυνατούς στα δύσκολα τούτα χρόνια και μας θωρακίζουν με κουράγιο».

pro 7

pro 6

pro 5

pro 4

pro 3

pro 2

pro 1

επιστροφή στην κορυφή