Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Απολύονται σε λίγες μέρες εργαζόμενοι/ες στα σχολεία που εργάζονται μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ ως υπεύθυνοι «γενικών καθηκόντων». Η απόλυση τους ντύνεται με το εύηχο «λήξη της σύμβασης».

Οι εργαζόμενοι αυτοί απομακρύνονται σχεδόν βουβά αφού έδωσαν μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα τον καθημερινό αγώνα για το δημόσιο σχολείο. Τους οκτώ τελευταίους μήνες λειτουργίας των σχολείων έγιναν τραπεζοκόμοι, θυρωροί, κλητήρες, προμηθευτές, συνέβαλαν στην καθαριότητα, βοήθησαν τους εκπαιδευτικούς φροντίζοντας από το γέμισμα των μαρκαδόρων ως την μεταφορά και συντήρηση του εποπτικού υλικού. Από τις αρχές Μαρτίου θα βλέπουν τα σχολεία έξω από τα κάγκελα, οδηγούμενοι ξανά στο ταμείο ανεργίας.

Θα λείψουν από τα σχολεία. Όχι μόνο όπως λείπει ήδη εκπαιδευτικό και άλλο βοηθητικό (επιστημονικό ή όχι) προσωπικό, αλλά και με την πρόσθετη αναστάτωση που η απουσία τους θα προκαλέσει στον εμπεδωμένο (εδώ και μήνες) τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Και είμαστε βέβαιοι πως θα λείψουν και στους/στις ίδιους/ες τα σχολεία. Θύματα όλοι των κυρίαρχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση «περιοριστικών πολιτικών». Έτσι λέγονται επίσημα οι πολιτικές που δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα όλων στην εργασία και περικόπτουν τα δικαιώματα όσων εργάζονται. Γιατί αυτές οι περιοριστικές πολιτικές δεν περιορίζουν την αυθαιρεσία της εργοδοσίας ούτε τον προκλητικό πλούτο ούτε την μάστιγα της ανεργίας. Περιορίζουν τα δικαιώματα όσων ζουν ή πρέπει να ζήσουν από τη δουλειά τους.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας εκφράζει ομόφωνα την συμπαράσταση της στους/στις απολυόμενους/ες. Αγωνίζεται μαζί τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Διεκδικεί τη δημιουργία οργανικών θέσεων βοηθητικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία.

Απαιτούμε τουλάχιστον την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων τους, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς καθώς και την καθιέρωση του θεσμού των «υπευθύνων γενικών καθηκόντων» σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

επιστροφή στην κορυφή