Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Αναπτυξιακός μονόδρομος η Νεανική Επιχειρηματικότητα

Αναπτυξιακός μονόδρομος η Νεανική Επιχειρηματικότητα

Καινοτομία – Εξωστρέφεια –Νέος Επενδυτικός Νόμος ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης διοργάνωσε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: Νεανική Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία- Εξωστρέφεια- Ο νέος Επενδυτικός Νόμος ΕΣΠΑ. Εισηγητές της συζήτησης ήταν οι κ.κ. Κούγκλας Θανάσης, Αγανίδης Πασχάλης και η κα Μόνου Ρόζα.

Η νέα γενιά του Δυτικού κόσμου έχει την τύχη να βιώνει καιρούς μοναδικούς, συναρπαστικούς, όπου κανείς μπορεί για παράδειγμα να απευθύνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Βρισκόμαστε όλοι μας πιο κοντά από ποτέ, συγκάτοικοι στο παγκόσμιο χωριό, με απόσταση ίση μόλις με το e-mail μας. Η τεχνολογία αφομοιώνεται, με ρυθμούς ραγδαίους, και αλλάζει τη ζωή μας, οι επαναστάσεις είναι καθημερινές, συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Στην Ελλάδα αντιθέτως οι νέοι βιώνουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες… Σε αυτό το παγκόσμιο πανηγύρι, ο Έλληνας νέος έχει απομείνει να σχοινοβατεί μεταξύ ΑΣΕΠ και 580 ευρώ, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Το φάσμα των προοπτικών καριέρας οι οποίες ανοίγονται στον φοιτητή και απόφοιτο που δεν τυγχάνει κληρονομικής επιχειρηματικότητας είναι στην πράξη τόσο «ευρύ», ώστε να περιλαμβάνει «πληθώρα» επιλογών, τις εξής δύο:

  1. Ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας με τις γνωστές παθογένειες του, όπου οι νέοι για να αποκτήσουν μια θέση στελέχους, αντάξια των ακαδημαϊκών σπουδών τους, θα πρέπει να περάσουν τόσο πολλά χρόνια, ώστε να μην θεωρούνται πλέον νέοι…
  2. Η δεύτερη επιλογή, για τους πραγματικά φιλόδοξους είναι η φυγή στο εξωτερικό και η αναζήτηση πραγματικών ευκαιριών. Ειδικά στην εποχή του «μνημονίου» και του ποσοστού ανεργίας γύρω στο 45% για τις νέες ηλικίες, η φυγή της νεολαίας της Ελλάδας προς τις πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες και οικονομίες, φαντάζει σχεδόν επιβεβλημένη.

Στην συζήτηση που έγινε παρουσιάστηκαν τομείς όπως η καινοτομία, η εξωστρέφεια και ο νέος επενδυτικός νόμος-ΕΣΠΑ ο οποίος ανοίγει νέους δρόμους στην οικονομική ζωή της χώρας.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται τρίτος δρόμος, χειροπιαστός για την οικονομία μας. Δρόμος διαφυγής προς τα εμπρός, δρόμος υγιής στα κίνητρα και τους στόχους του, με σημαντικό μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, δρόμος ικανός να προκαλέσει την αλλαγή στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε πεπεισμένοι πως ο τρίτος αυτός δρόμος ακούει στο όνομα νεανική επιχειρηματικότητα. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο περιοχές με τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σαν Δημοτική Αρχή είμαστε υποχρεωμένοι καταστήσουμε πρωταγωνιστές τους νέους της πόλης μας, στην Ανάπτυξη του αύριο, διότι αυτό το αύριο τους ανήκει».

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Κουλούκης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές για την σημερινή τους παρουσίαση. Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Επιχειρηματικότητα και Περιβάλλον είναι δύο έννοιες που συμβαδίζουν απόλυτα στις μέρες μας. Η λεγόμενη «αειφόρος ανάπτυξη» αποτελεί μονόδρομο για τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Στην Ελλάδα και το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον βρίσκονται σε διαρκή ύφεση τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε ότι το ΕΣΠΑ θα βοηθήσει τους νέους, ώστε να καταφέρουν να συμβάλουν αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας».

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας