Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή και Παράρτημα Ρομά) του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργάνωσε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Δικτύωση των Κέντρων Κοινότητας: Καλές Πρακτικές και προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου του Δήμου μας.

Η δράση σχεδιάστηκε ως απάντηση στην πραγματική ανάγκη δικτύωσης των Κέντρων Κοινότητας τα οποία αποτελούν νέες δομές, συνεχώς εξελισσόμενες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Αχαρνών και του Δήμου Φυλής όπως επίσης και εκπρόσωποι από την Κεντρική δομή του Δήμου Κορυδαλλού, του Δήμου Πειραιά και του Δήμου Περάματος.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς και καλές πρακτικές μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, σε βασικές θεματικές όπως η εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών, η αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και των αστικοδημοτικών εκκρεμοτήτων στον πληθυσμό ρομά κ.α.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και εκφράστηκε έντονα, από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη πραγματοποίησης και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών για την εκτενέστερη ανάλυση επιμέρους θεμάτων.

 

romlog

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας