Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΕΩΣ ΤΗΝ 28Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗΣ, ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ 17ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

ΕΩΣ ΤΗΝ 28Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗΣ, ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ 17ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ισχύει η προθεσμία για οποιαδήποτε μεταβολή στους εκλογικούς καταλόγους, με τους οποίους θα διεξαχθούν οι Δημοτικές, Περιφερειακές Εκλογές και οι Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαϊου. Όσες μεταβολές στα δημοτολόγια (μεταδημοτεύσεις και διαγραφές), όσες αιτήσεις ετεροδημοτών και αιτήσεις κοινοτικών εκλογέων γίνουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, αυτές θα ενσωματωθούν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του 2019. Και όλες οι εκλογές του Μαΐου θα διενεργηθούν με τους καταλόγους που θα προκύψουν από την Α’ αναθεώρηση.

Μερικά παραδείγματα περιπτώσεων που πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου:

1] Όσοι πολίτες έχουν νόμιμο δικαίωμα να μεταδημοτεύσουν στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας (έχουν διετή διαμονή) και το έχουν αμελήσει. 
2] Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές (ή εάν γίνουν και εθνικές εκλογές) του Μαΐου, γιατί ξέρουν ότι εκείνη την ημέρα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν στον Δήμο όπου είναι δημότες, πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
3] Όσοι γεννήθηκαν το 2002, δηλαδή συμπληρώνουν τα 17 έτη μέσα στο 2019, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπου είναι δημότες θα τους συμπεριλάβει υποχρεωτικά στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τον Μάιο σε όλες τις εκλογές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν οι ίδιοι κάποια αίτηση.

Εάν όμως θέλουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά ως ετεροδημότες, πρέπει να καταθέσουν αίτηση μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Ειδικά για να συμπληρώσουν οι 17χρονοι την αίτηση ετεροδημότη, υπάρχουν ξεχωριστές οδηγίες, στο Δημοτολόγιο του Δήμου. Για οποιαδήποτε μεταβολή, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο της πόλης (Ελ. Βενιζέλου 200).

 

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 213 2074643 και 213 2074644.

επιστροφή στην κορυφή