Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την αγωγή της Oil One σε βάρος του

Με κάθε μέσο και τρόπο επιχειρεί η Oil One να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η εταιρεία πιστεύει ότι μέσω- μεταξύ άλλων- της εξοντωτικής ποινής των 500.000 ευρώ και την κράτησή ενός έτους, μέσω της 30σέλιδης αγωγής που κατέθεσε σε βάρος μου, θα καταφέρει στο πρόσωπό μου να εκβιάσει, να φιμώσει και να ακυρώσει δικαστικά τον αγώνα μιας ολόκληρης περιοχής. Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε.

Με την αγωγή που κατέθεσε η Oil One επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει παντού το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Η κίνηση της εταιρείας δεν στρέφεται απλά στο πρόσωπο ενός δημάρχου, έχει έναν ευρύτερο στόχο: Να απειλήσει ανοιχτά όσους και όσες συνεχίζουν και τολμούν να μιλάν τη γλώσσα της αλήθειας και να παλεύουν κατά της καταστροφής της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του τόπου τους. Τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον κάθε έναν και την καθεμιά από εμάς που κινητοποιούμαστε υπέρ των δικαιωμάτων μας και των ελευθεριών μας. Δεν τους κάναμε εξαρχής τη χάρη να σιωπήσουμε και να υποταχθούμε, δεν θα τους την κάνουμε και τώρα. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.

Καλώ κάθε πολίτη, κάθε εκλεγμένο ή μη δημόσιο πρόσωπο, κάθε κόμμα, κάθε φορέα και συλλογικότητα να πάρει δημόσια θέση ενάντια στις απαράδεκτες αυτές μεθόδους. Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στη μόλυνση της περιοχής και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν εκβιάζεται, δεν φιμώνεται και δεν ποινικοποιείται. Να στείλουμε επίσης, το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τα σχολεία μας η Oil One, το τσιμεντάδικο της Lafarge και οι δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

επιστροφή στην κορυφή