Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την ημέρα του ηρωικού «Όχι» που αντέταξε ο ελληνικός λαός απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό και τους ήρωες που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα μας και την ελευθερία, τίμησαν στις εκδηλώσεις των ημερών που κορυφώθηκαν σήμερα με τη μαθητική παρέλαση, οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχής της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, η εκκλησία, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι κομματικές οργανώσεις, οι σύλλογοι, οι ομάδες και οι φορείς της περιοχής.
Από νωρίς το πρωί, χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της πόλης ήχησαν για την επέτειο της Εθνικής Επετείου. Παρουσία όλων των επισήμων της περιοχής και των σχολείων της πόλης, έγινε Τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας.

 

Χρ. Βρεττάκος: Να πούμε τα μεγάλα όχι της εποχής μας

 

 

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της περιοχής, μέλη οργανώσεων, συλλόγων και φορέων πλημμύρισαν, με σύμμαχο τον καλό καιρό, το Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας. Εκεί, ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι "τα ηρωικά «Όχι» που διατράνωσε στο παρελθόν ο λαός μας σε όσους ήθελαν να διαλύσουν το όραμα για μια καλύτερη ζωή, είναι ο οδηγός για τα μεγάλα όχι που πρέπει να πούμε σήμερα και να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από αυτά". Ταυτόχρονα τόνισε ότι "το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό το 1940, αποκτά ξανά ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί οδηγό για ένα νέο κύμα μαζικής αντίστασης και συλλογικής οργάνωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια".

 

 

Με στεφάνια και παρέλαση αποδόθηκε φόρος τιμής

 

 

Στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Βρεττάκος κατέθεσε στεφάνι και σειρά πήραν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευση, των υπόλοιπων κομμάτων, της αντιπεριφέρειας Πειραιά, των φορέων και των συλλόγων. Έπειτα, έγινε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.
Τέλος, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια- Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της πόλης.

επιστροφή στην κορυφή