Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Επιτυχημένη η εκδήλωση τιμής για το θεατράνθρωπο Αλέκο Χρυσοστομίδη

Επιτυχημένη η εκδήλωση τιμής για το θεατράνθρωπο Αλέκο Χρυσοστομίδη

Λ. Τζανής: «Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δικό μας κυρ- Αλέκο,

τον Μέγα Αλέξανδρο της νέας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλη μας»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Αναμνήσεις ενός Θεατρίνου», που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων προς τιμήν του πειραιώτη θεατράνθρωπου, λογοτέχνη και ποιητή Αλέκου Χρυσοστομίδη, την περασμένη Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσίνι.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν ανάγλυφα οι αναμνήσεις του θεατρίνου Αλέκου Χρυσοστομίδη που έβαλε το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα που ονομάζεται ΘΕΑΤΡΟ. Ο Αλέκος Χρυσοστομίδης παρακολούθησε συγκινημένος το αφιέρωμα προς τιμήν του έργου και του προσώπου του και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, καθώς και όσους του στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Δήμαρχος της πόλης Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Κάθε τόπος, σε κάθε εποχή αναζητά τους ήρωες του. Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον άνθρωπο που δημιούργησε δεκάδες ήρωες και έδωσε ώθηση να ανθίσει το ταλέντο πολλών καλλιτεχνών. Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δικό μας κυρ- Αλέκο, τον Μέγα Αλέξανδρο της νέας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλη μας. Ακόμα και σήμερα, παρά την αντιξοότητα των καιρών, αποτελεί μια εμβληματική μορφή που προσφέρει μαθήματα ήθους και αισιοδοξίας.»

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Nομού Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης χαρακτήρισε την εκδήλωση ως μια ταπεινή πράξη αναγνώρισης σ΄ ένα μεγάλο πνευματικό άνθρωπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αγαπημένοι συνάδελφοι του μεγάλου καλλιτέχνη που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής οικογένειας. Η Σόφη Ζαννίνου, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Ηλίας Λογοθέτης και η Καίτη Παπανίκα ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Γεωγλερής, εκπροσωπώντας τους συνταξιούχους ηθοποιούς, τόνισε ότι η συμβολή του Αλέκου Χρυσοστομίδη στην εξέλιξη του θεάτρου υπήρξε καταλυτική, καθώς είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν για τη θεατρική αποκέντρωση και ειδικά για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής του Πειραιά.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πατήρ Πολύκαρπος, η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη, o Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Διονύσης Θεοχάρης, η Πρόεδρος των παιδικών σταθμών κ. Ματούλα Τσοτσάνη, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Κανέλλος Λάλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Μαρία Μαντούβαλου και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Βενέτης.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από το συγκρότημα του συνθέτη Γιώργου Λιάρου, που προσέφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

επιστροφή στην κορυφή