Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

«Έφυγε» ο Σήφης Σαββόπουλος

Ο Σήφης (Ιωσήφ) Σαββόπουλος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Κερατσίνι και ο πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά.


Είχε χρηματίσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου, 8 χρόνια Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού της Αθήνας, υποψήφιος Βουλευτής της Β΄ Πειραιά το 1989, αλλά και συνεργάτης της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη. Υπήρξε ανιδιοτελής στην προσφορά του (διετέλεσε μέλος σε όλα τα κομματικά όργανα του κόμματός του και ουδέποτε πήρε έμμισθη θέση) και αφιέρωσε την κομματική του ιδιότητα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Β΄ Πειραιά.

Συνέβαλε στη νίκη της Δημοτικής παράταξης «Καλημέρα Κερατσίνι». Οι φίλοι του θα τον θυμούνται με τη ντουντούκα στο χέρι, μπροστάρη στους μεταπολιτευτικούς αγώνες, με πάθος και συνέπεια, καθώς και σαν άνθρωπο με μεγάλη παιδεία, αφού φρόντιζε για την αυτομόρφωσή του, διαβάζοντας πολύ.

Ο  Δήμαρχος συγκλονισμένος από το θάνατό του δήλωσε: «To  κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν μεγάλο αγωνιστή και πολιτικό οραματιστή.»

επιστροφή στην κορυφή