Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ταξίδια με τον Ιούλιο Βερν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ταξίδια με τον Ιούλιο Βερν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Την Τρίτη 17.7.2012 στη Βιβλιοθήκη της Αμφιάλης πραγματοποιήθηκε η 14η εκδήλωση στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας με τίτλο "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη". Η Βιβλιοθήκη μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον συγγραφέα της: "Κοκκινοσκουπίτσας", "Της πόλης που έδιωξε τον πόλεμο", "Του ραφτάκου των λέξεων" και άλλων βραβευμένων παιδικών βιβλίων: Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Ο συγγραφέας "ταξίδεψε" τους μικρούς φίλους της βιβλιοθήκης στο μαγικό κόσμο του Ιούλιου Βερν, του παππού όλων των ταξιδιών.
Με τη βοήθεια ζαριών τα παιδιά μέσα από παιχνίδι μυήθηκαν στον φανταστικό κόσμο του Μιχαήλ Στρογκώφ, του Ναυτίλου, του δεκαπενταετή πλοιάρχου, ταξίδεψαν στο κέντρο της γης, καταδύθηκαν 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και έκαναν το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες στους "δεινόσαυρους" και στα "χταπόδια" και έφτιαξαν η κάθε μία τη δική της φανταστική ιστορία. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Η φαντασία των παιδιών ήταν αντάξια με αυτή του Ιουλίου Βερν.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας της Βιβλιοθήκης με τίτλο: ¨Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη" με την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις μας. (Πληροφορίες 210-4003116, 210-4312182).
επιστροφή στην κορυφή