Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κερατσινίου παρουσίασαν την καλοκαιρινή γιορτή τους

Τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κερατσινίου παρουσίασαν την καλοκαιρινή γιορτή τους

Λουκάς Τζανής : « Και αν όλα τα παιδιά στη γη είναι άγγελοι τότε τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι όμως έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρόλ' αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν' ανέβουν ψηλά - απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν' ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά»

   

Τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης παρουσίασαν την καλοκαιρινή γιορτή τους.
Το Νηπιαγωγείο μαζί με την κατώτερη βαθμίδα ένα και δύο, παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο « τα 10 καβουράκια» Το πρόγραμμα των παιδιών του Δημοτικού ήταν αφιερωμένο στον «παλιό Ελληνικό κινηματογράφο» και περιελάμβανε δρώμενα από αντίστοιχες ταινίες, εμπλουτισμένα με video και τραγούδια. Τα παιδιά, με την βοήθεια των δασκάλων ξεδίπλωσαν ικανότητες ηθοποιών, τραγουδιστών, μίμων και με όχημα τη μουσική και τις πασίγνωστες ατάκες των ηθοποιών, μπόρεσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. «για περάστε , για περάστε, αγοράστε και θαυμάστε!» φώναζαν τα παιδιά και χειροκροτούσαμε μαζί τους τη χαρά τους. Με καθαρά μάτια, μας έδωσαν όλη τους την ύπαρξη, και μας παρέσυραν μαγικά σε ένα κόσμο πιο ανθρώπινο. Σαν Άγγελοι εντεταλμένοι να μας δώσουν το μήνυμα της αγάπης , και βιώνοντας την αγάπη τους, να δώσουμε αγάπη. Και συνειδητοποιώντας τον αγώνα τους να αγωνιστούμε για ένα άλλο κόσμο, που η εκπαίδευση να παρέχεται σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ χωρίς να ετικετάρονται ή να αφήνονται αβοήθητα ως προς τις διαφορετικές τους ανάγκες.
« Και αν όλα τα παιδιά στη γη είναι άγγελοι τότε τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι όμως έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ' όλ' αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν' ανέβουν ψηλά - απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν' ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Αυτά τα τρυφερά λόγια από ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ, ταιριάζουν απόλυτα στη αποψινή βραδιά». όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Τζανής στο χαιρετισμό του. « Έχω παρακολουθήσει πολλές γιορτές του Ειδικού Σχολείου. Τα μαθήματα που θα πάρει ο καθένας μας είναι ανεκτίμητα. Για την αγάπη, για την προσπάθεια και για την αισιοδοξία. Και θα φύγετε από εδώ χωρίς το φόβο που εμποδίζει να δούμε το άτομο με αναπηρία, πρώτα ως άνθρωπο και έπειτα ως άτομο με αναπηρία. Δυστυχώς η πολιτεία δεν βοηθάει την προσπάθεια που γίνεται στα ειδικά σχολεία και παρακολουθώντας χρόνια την εργασία όλων των εμπλεκομένων στην ειδική αγωγή, αγανακτώ με την κρατική αδιαφορία. Συγχαρητήρια προκαταβολικά σε γονείς και δασκάλους και βεβαίως στα παιδιά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής του σχολείου παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Ευάγγελο Τσίγκο τιμώντας στο πρόσωπό του ,τους αγώνες και την υποστήριξη του συλλόγου στην προσπάθεια του Σχολείου.
Την παράσταση εκτός από γονείς, συγγενείς και επισκέπτες, παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, ο οποίος επίσης μας δήλωσε:
«Εισπράξαμε σήμερα ένα μήνυμα που το έχουμε όλοι απόλυτη ανάγκη από παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Ήταν άλλη μια αφορμή να κατανοήσουμε όλοι ότι πρέπει να διαμορφώσουμε συνθήκες υποστήριξης. Σαν Δημοτική αρχή είμαστε εδώ σε κάθε προσπάθεια που γίνεται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συστημικές αλλαγές στην παιδεία προς την κατεύθυνση για ίση και χωρίς διακρίσεις πρόσβασή στην ΠΟΙΟΤΙΚΗ και δημόσια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 28 μαθητές με τους δασκάλους τους: Σμαράγδα Αρώνη, Σταύρο Μανώλη, Παναγιώτα Καζαντζίδου , Χριστίνα Κουκουρούζη, Γεωργία Κάπου, Ευμορφία Αρβανίτη , Αθηνά Χιώτη και τον Διευθυντή Ευάγγελο Στοφόρο. Και τους νηπιαγωγούς: Ελένη Μαργαρίτη και Σοφία Οικονόμου.
Όσοι παρακολουθήσαμε συγκινημένοι τη γιορτή, νοιώσαμε ευλογημένοι. Και γεμάτοι συναισθήματα. Κυρίως θαυμασμού. Για τους γονείς που πήραν την ευθύνη να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά, για τους δασκάλους που πήραν την ευθύνη να εκπαιδεύσουν αυτά τα παιδιά. Κατανοήσαμε την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται σ΄αυτό το σχολείο για να μεγιστοποιήσουν την ατομική επίδοση των παιδιών και να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους. Ας γίνει το απόβραδο αυτό μια αφορμή να σκεφτούμε πως όλοι παλεύουμε εσωτερικά με κάποια αδυναμία και ίσως αναπηρία.

επιστροφή στην κορυφή