Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

λειτουργεί στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες

που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας

 

Εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή οικονομική βία προσφέρει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, το οποίο βρίσκεται στη Δραπετσώνα, επί των οδών 25ης Μαρτίου και Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Το Κέντρο λειτουργεί στο πλαίσιο της Πράξης: «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σερ τοπικό επίπεδο», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Επίσης, εντάσσεται στο Δίκτυο των 60 δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και λειτουργεί σε συνδυασμό με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900,  τα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ και τους Ξενώνες Φιλοξενίας και τα Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και κοινωνιολόγο και οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

-Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας.

-Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας των θυμάτων σε φορείς, όποτε αυτό απαιτείται (σε ξενώνες, κέντρα υγείας, σε αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές κ.α.).

-Υπηρεσίες νομικής και συμβουλευτικής πληροφόρησης σε συνεργασία με νομικούς και δικηγορικούς συλλόγους.

-Υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Στόχος του κέντρου είναι να στηρίξει όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία, διακίνηση και κάθε είδους κακομεταχείριση, ακόμα και καταπάτηση των ατομικών τους δικαιωμάτων, λόγω φύλου. Γενικότερα, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, όπως μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία και μονογονείς.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διατηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Οι συνεδρίες διεξάγονται σε ατομική ή και ομαδική βάση. Το Κέντρο δέχεται κατόπιν τηλεφωνικής προ συνεννόησης στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4614575.

επιστροφή στην κορυφή