Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Θέατρο του Διονύσου και ο περίπατος στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού, στο πλαίσιο της πολιτιστικής ενημέρωσης των δημοτών μας με το Νέο του Πρόγραμμα «Κυριακάτικες Επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής».

Η επίσκεψη αυτή ήταν η 7η που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή της χρονιάς, οπότε και υλοποιείται το πρόγραμμα. Για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον ήταν ζωηρό από τους συμμετέχοντες, τους οποίους μάλιστα χαιρέτησε ο Δήμαρχος της πόλης μας Λουκάς Τζανής, κατά την αναχώρησή τους από την πλατεία Κύπρου.

Η ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο έγινε από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων του Δήμου μας, Αργυρώ Αναγνωστάκη, στην οποία μάλιστα οι συμμετέχοντες υπέβαλλαν και πολλές σχετικές ερωτήσεις. Η κα. Αργυρώ Αναγνωστάκη επεσήμανε ιδιαίτερα την αξία της ανάπτυξης του Πολιτισμού στην Αρχαία Αθήνα και τις ευεργετικές συνέπειες που είχε τόσο στην οικονομική άνθησή της, όσο και στην εδραίωση της Δημοκρατίας, στοιχεία που συντέλεσαν στην επικράτηση των Αθηναίων και γενικότερα των Ελλήνων επί των Περσών, κατά τους Περσικούς πολέμους.

Η επόμενη εκδρομή είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

επιστροφή στην κορυφή