Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 13:41

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Μήνυμα δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Χρ. Βρεττάκος: Ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αντίστασης

Παρά τα 44 χρόνια που κύλισαν, η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα παραμένει ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αντίστασης στην κοινωνική καταστροφή και τον φασισμό.

Η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», εξακολουθούν να μπολιάζουν με τη φλόγα τους κάθε μικρό και μεγάλο κοινωνικό αγώνα, από τότε μέχρι σήμερα. Συνεχίζουν και θα συνεχίσουν στο μέλλον να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές, για τους ανθρώπους που παλεύουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Παρά τις προσπάθειες αμαύρωσης της επετείου και των αγώνων του τότε, το Πολυτεχνείο παραμένει σύμβολο κοινωνικής ανυπακοής. Ο ματωμένος Νοέμβρης του ’73 εξακολουθεί να δείχνει τον δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τον δογματισμό των ισχυρών και να μετατρέψει την οργή του σε  οργανωμένη αντίσταση ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται έντονα από τα μνημόνια και τις πολιτικές υπερλιτότητας, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι και πάλι η οργανωμένη και συλλογική πάλη, η ρήξη με τις κατεστημένες λογικές, η ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί σε εξαθλίωση και φτώχεια. 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση