Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Έρη Ρίτσου: Τον πλούτο της ψυχής μας κανείς δεν μπορεί να τον αφαιρέσει

Έρη Ρίτσου: Τον πλούτο της ψυχής μας κανείς δεν μπορεί να τον αφαιρέσει

Άμεση και προσιτή η συγγραφέας Έρη Ρίτσου, κέρδισε χθες το κοινό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου.

Η σχέση της με τον σπουδαίο ποιητή πατέρα της Γιάννη Ρίτσο, οι αναμνήσεις από την εξορία του στη Σάμο τον καιρό της δικτατορίας και οι εμπειρίες από τα παιδικά της χρόνια, ήταν μερικές μόνο πλευρές της πλούσιας αφήγησης της.
Τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας, με τους στίχους του κυκλάμινου που πρώτη "ανακάλυψε" όπως είπε σε ένα απλό τετράδιο του Γ. Ρίτσου, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους. Η διάθεσή της να μοιραστεί τις ξεχωριστές προσωπικές  της εμπειρίες, με τους νέους, κίνησε το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν όλη τη συζήτηση με προσοχή κι αγάπη.
Η Έρη Ρίτσου αναφέρθηκε ακόμη στην αγαπημένη της αστυνομική λογοτεχνία και τον κοινωνικό περίγυρο που έχουν οι ήρωες των βιβλίων της έχοντας έτσι τη δυνατότητα η ίδια σαν συγγραφέας να σχολιάσει την κοινωνική πργματικότητα και να πάρει θέση απέναντι στην κοινωνική αδικία.
Το μήνυμα των βιβλίων της όπως είπε στα παιδιά είναι "να μαζεύουν παρακαταθήκες, να μαζεύουν γνώσεις και έτσι να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.Ο πλούτος που έχουμε είναι αυτό που ο καθένας μας έχει μέσα στην ψυχή του. Αυτό κανείς δε θα μπορέσει να μας το αφαιρέσει".
Οι ερωτήσεις των μαητών φώτισαν πλευρές του έργου αλλά και της ζωής της κάνοντας όλους όσους βρέθηκαν εκεί να νιώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
επιστροφή στην κορυφή