Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 12:39

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CAMERA ZIZANIO ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Μια σημαντική διάκριση περίμενε το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Με την ταινία Φίλο(ι)...Ξένοι / BORDERS EVERYWHERE, το σχολείο του Δήμου μας απέσπασε το 1o βραβείο στη Β' κατηγορία, στην οποία συμμετείχαν 45 ελληνικές ταινίες και αφορά ταινίες παιδιών 13-16 ετών.

Η κινηματογραφική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου έχει συμμετάσχει άλλες δύο φορές στο ίδιο Φεστιβάλ και έχει βραβευτεί και τις δύο. Φέτος, στην 3η συμμετοχή της με την ταινία μικρού μήκους "Φίλο(ι)… Ξένοι" βραβεύτηκε πάλι.

Στο Φεστιβάλ Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη  αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση.

Το εν λόγω Φεστιβάλ θεωρείται η μεγαλύτερη Συνάντηση  οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη, γεγονός που «μεγαλώνει» ακόμη περισσότερο την επιτυχία του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

Σε ό,τι αφορά την ταινία του σχολείου μας, αφηγείται την ιστορία ενός  ευαισθητοποιημένου παιδιού, του Χρήστου, που όταν του δίνεται η ευκαιρία από το σχολείο του, θέλει να γνωρίσει από κοντά έναν συνομήλικο του από το κοντινό κέντρο υποδοχής προσφύγων του Σχιστού. Μια σχέση φιλίας που θα δοκιμαστεί, καθώς παντού υπάρχουν σύνορα…

Μπορείτε να δείτε την ταινία, στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση