Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 11:27

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

Το φαινόμενο και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής βρέθηκαν στο επίκεντρο της ξεχωριστής δράσης που διοργάνωσαν σήμερα το πρωί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και τα ΚΑΠΗ της πόλης μας, στον χώρο του ΚΠΕΔ. Στη δραστηριότητα πήραν μέρος παιδιά από το 4ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου και ηλικιωμένοι και είχαν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι και τη φαντασία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την κλιματική αλλαγή.

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να φέρει σε επαφή τους/τις συμμετέχοντες/σες με το φαινόμενο και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ημερίδα κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Μέσα από την καθοδηγημένη παρακολούθηση βίντεο, τη δημιουργία ιστοριογραμμής, την εργασία σε ομάδες και το εκπαιδευτικό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες/σες ενημερώθηκαν για το θέμα των διαφορετικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις αναπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παράλληλα, προβληματίστηκαν με ζητήματα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και, γενικότερα με θέματα δικαιωμάτων του παιδιού  καθώς και με το θέμα των περιβαλλοντικών μεταναστών/προσφύγων.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα να παρακολουθήσουν μαθητές κι άλλων σχολείων της περιοχής, καθώς και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση