Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 13:37

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ" ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, συνεχίζουν και φέτος την πετυχημένη συνεργασία τους και υλοποιούν στα 9 ΚΑΠΗ της περιοχής μας, το  καινοτόμο πρόγραμμα «Φροντίδας κατ’ οίκον». Το πρόγραμμα εστιάζει στην  εκπαίδευση και υποστήριξη των οικογενειακών φροντιστών ατόμων με άνοια και έχει ως προτεραιότητα την ανακούφισή τους από το φορτίο της φροντίδας.

Η «Φροντίδα κατ΄ οίκον» απευθύνεται σε περιστατικά ατόμων με άνοια  που λόγω βαρύτητας της άνοιας ή άλλων προβλημάτων των ίδιων ή των φροντιστών τους αδυνατούν να μετακινηθούν. Ειδικότερα στοχεύει στην εκπαίδευση των φροντιστών ούτως ώστε να διαχειρίζονται επαρκώς τις προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία συνδέεται η άνοια, θα τους βοηθήσει να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους και θα τους καταστήσει πιο ικανούς να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τη συναισθηματική τους καταπόνηση και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που έχουν αναλάβει τη φροντίδα ατόμου με άνοια και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη φροντίδα του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την προϊστάμενη του Τμήματος Προστασίας Tρίτης ηλικίας, στο τηλέφωνο 2104006860 εσωτ.:121 ή στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση