Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 14:11

Απάντηση στην ΟΛΠ Α.Ε.

Ενδεικτική του πανικού που την έχει καταλάβει είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της «ΟΛΠ Α.Ε.» μετά τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων φορέων στο μέγαρο του Οργανισμού, στην οποία μιλάει για «50 πολίτες  του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή που παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. για θέματα τα οποία άπτονται της λιμενικής πολιτικής του Οργανισμού στον εμπορικό λιμένα».

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα έγινε μια πρώτη ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, η οποία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και αποτελεί την απαρχή μιας σειράς ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ που έχουν στόχο να ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ τα σχέδια της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.» για τσιμεντάρισμα του παραλιακού μετώπου του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Πανικοβλημένη από την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να ακυρώσει τα σχέδια τσιμεντοποίησης και να μην επιτρέψει στους μεγαλοεπενδυτές να «αλώσουν» το παραλιακό μέτωπο, η διοίκηση του «Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς – Ανώνυμη Εταιρεία» προσπαθεί, να απαξιώσει το καθολικό αίτημα του λαού της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Η σημερινή ειρηνική και συμβολική κατάληψη από εκπροσώπους φορέων στην οποία έλαβαν μέρος σαφώς πολλαπλάσιοι των όσων αναφέρει η Ανώνυμος Εταιρεία, ήταν μόνο η αρχή. Αλήθεια, που είδε ο πανικόβλητος ΟΛΠ Α.Ε. την κινητοποίηση σχολείων; Η πρώτη συγκέντρωση ήταν το πρώτο μήνυμα για την αποικιοκρατικού χαρακτήρα πολιτική της ΟΛΠ Α.Ε. Αυτή τη φορά, η διοίκηση του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς  και τους πολίτες, προγραμματίζουν μαζικές, κλιμακούμενες και διαρκείς κινητοποιήσεις.

Η νέα δημοτική αρχή παραμένει ανυποχώρητη και δεν συνδιαλέγεται με την ΟΛΠ Α.Ε., όσο η διοίκησή της επιμένει να μην ακούει την τοπική κοινωνία και να επιβάλει ένα πλαίσιο διαλόγου που δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά μόνον τα επενδυτικά της πλάνα που στερούν από τους Δραπετσωνίτες και τους Κερατσινιώτες τη γη τους και την πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Κάνουμε σαφές σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, ότι ο διάλογος με τον ΟΛΠ, εάν και με όποιο τρόπο συντελεστεί, ΔΕΝ συνιστά πολιτική διαπραγμάτευση και διαβούλευση.

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ συζητά την ουσία της ανάπτυξης, της προοπτικής της πόλης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με την αρμόδια πολιτική ηγεσία και τα θεσμικά όργανά της καθώς και με την αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού.

Η προοπτική και το μέλλον του Δήμου μας δεν είναι δυνατό να καθορίζονται με κανέναν τρόπο από Ανώνυμες Εταιρείες και συγκεκριμένα τον ΟΛΠ Α.Ε.

Η πολιτική διαβούλευση στην δημοκρατία μας γινόταν και προφανώς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ των θεσμικών αιρετών αρχών, που στηρίζονται, νομιμοποιούνται αλλά και ελέγχονται από την κοινωνία και τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στηρίζει απόλυτα την εκφρασμένη θέση και δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας, όπως την εξέφρασε στις 23/05/2009 κατά την επίσκεψή του στο πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Είναι απορίας άξιον, πως είναι δυνατόν να αμφισβητεί την εκφρασμένη θέση του Πρωθυπουργού η διοίκηση μιας Ανωνύμου Εταιρείας, του ΟΛΠ Α.Ε.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση