Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 14:14

Ψήφισμα για τις αυθαίρετες αποφάσεις του ΟΛΠ

ΨΗΦΙΣΜΑ  αρ. 38

Σήμερα στην Έκτακτη Συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις 28/1/2011 συζήτησε το θέμα, για τις αυθαίρετες αποφάσεις του ΟΛΠ που αφορούν στο car terminal και άλλες οχλούσες εγκαταστάσεις, και αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις μέρες μας, μέρες οικονομικής ανασφάλειας και δυσπραγίας, αναδεικνύεται με εξίσου δραματικό τρόπο το ζήτημα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της επιβάρυνσης της υγείας του απλού πολίτη.

Στις περιοχές μας, περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από την «βάρβαρη» μεταχείριση τους από όλες τις κυβερνήσεις, πολλές δεκαετίες τώρα, έρχεται να προστεθεί μια ακόμα σοβαρή επιβάρυνση στις ελάχιστες εξόδους της πόλης προς την θάλασσα.

Μια ακόμα αυθαίρετη απόφαση του ΟΛΠ, πάρθηκε και αφορά άμεσα τη ζωή των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,  παρά την ρητή μας τοποθέτηση στην δημόσια διαβούλευση για τον «πολιτιστικό λιμένα», ότι κάθε απόφαση που αφορά τις ακτές της πόλης μας, θα πρέπει να προκύπτει από συναπόφαση του Δήμου και της πολιτείας.

Η προοπτική δημιουργίας car terminal στην «Καρβουνόσκαλα» του Αγίου Γεωργίου και η εκφόρτωση από 1/2/2011 στον νέο μόλο Δραπετσώνας, καταδικάζουν τους πολίτες σε πλήρη αποκλεισμό από την θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται δραματικά η ποιότητα ζωής τους. Μια απόφαση χωρίς περιβαλλοντολογικό σχεδιασμό, χωρίς στοιχειώδεις προδιαγραφές.

Η ανάγκη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών είναι επιτακτική. Αποφάσεις που παίρνονται ερήμην της πόλης, χωρίς προηγούμενη ανταλλαγή απόψεων, χωρίς την υποψία ανταποδοτικού οφέλους για την πόλη και τους κατοίκους,έρχονται σε απευθείας αντίθεση με το κοινό αίσθημα. Ακόμα και τώρα, επιτακτική είναι η ανάγκη συζήτησης και συναπόφασης για τόσο σοβαρά ζητήματα που θα καθορίσουν την ζωή των κατοίκων για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Δήμος μας δεν θα δεχτεί καμία απόφαση επιβάρυνσης και υποβάθμισης της ζωής και της πόλης μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση