Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για τη διερεύνηση του προβλήματος των οχληρών οσμών στην ευρύτερη περιοχή Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, μετά από ενάμιση χρόνο γραφειοκρατικών διαδικασιών ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των μετρήσεων ποιότητας της ατμόσφαιρας για τον ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των ρύπων και της πηγής τους. Το ερευνητικό πρόγραμμα, ύψους 316.000 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα υλοποιείται παράλληλα με δύο υπό εξέλιξη έργα: τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, που διερευνάται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τον έλεγχο της ποιότητας των θαλασσίων υδάτων που παρακολουθείται από το ΕΛΚΕΘΕ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τα τρία ερευνητικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, σηματοδοτούν, για πρώτη φορά, μια συνολική και συστηματική στρατηγική διερεύνηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή.

επιστροφή στην κορυφή