Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ COSCO

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ COSCO

Στο πλευρό των ναυπηγοεπισκευαστών και των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Οι διαμαρτυρόμενοι τάσσονται κατά της μεθόδευσης του “επενδυτή” COSCO SHIPPING LTD για τη δημιουργία ναυπηγείου στη Ζώνη Περάματος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα σημάνει τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και θα βάλει λουκέτο σε 2.000 επιχειρήσεις, ενώ θα επιφέρει τη φτωχοποίηση των κοινωνιών του ευρύτερου Πειραιά».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Χρ. Βρεττάκος σημείωσε την αντίθεσή του στα επεκτατικά σχέδια της Cosco και μίλησε για τις γενιές και γενιές ανθρώπων της περιοχής που δούλεψαν και έθρεψαν τις οικογένειές τους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι η εταιρεία πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης και δήλωσε «παρών» σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν. Τέλος, αναφέρθηκε στο master plan της Cosco που επιδιώκει, μεταξύ άλλων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το μπάζωμα της θάλασσας του Αϊ- Γιώργη και τη δημιουργία χώρου εμπορευματοκιβωτίων, τη δημιουργία car terminal και κέντρου logistics. Σε αυτά τα σχέδια υπογράμμισε «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε».

επιστροφή στην κορυφή