Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 Η επιθυμία για ζωή, υποστήριξη και αποδοχή
άρρηκτα συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη…

 

 Με αίσθημα ευθύνης και πρωταρχική αρχή το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μέσω των διαδικασιών των Κοινωνικών δομών και της έγκαιρης ενεργοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού τους, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, διαμόρφωσε ένα πλαίσιο "ασπίδα προστασίας" για παροχή βοήθειας, υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τα ηλικιωμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας μας, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις αντίξοες σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης.

 Ο Δήμος μας, σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής και μακρόχρονης αυτής πορείας, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. όλης της χώρας από τις 10/3/2020, συνέχισε να προσφέρει με εντεινόμενο ρυθμό τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 Κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων μελών και των οικογενειών τους για την αντιμετώπιση κοινωνικοοικονομικών δυσχερειών, διαμεσολάβηση με δημόσιες υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, με τακτική τηλεφωνική επικοινωνία και κατ’ οίκον επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών των Κ.Α.Π.Η. και του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι". Επίσης, μέσω των διατιθέμενων τηλεφωνικών γραμμών 2132074657-8, οι κοινωνικοί λειτουργοί, όλο αυτό το διάστημα, δέχονται, αξιολογούν και δρομολογούν κατάλληλα τα αιτήματα των δημοτών μας, για υποστήριξη στην κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητάς τους.

 Νοσηλευτική φροντίδα των ηλικιωμένων με χρόνια προβλήματα υγείας, συνταγογράφηση φαρμάκων και εμβολίων από τη συμβεβλημένη οικογενειακή γιατρό των Κ.Α.Π.Η., συνοδεία σε υγειονομικές δομές μοναχικών κυρίως ατόμων, καθώς και αγωγή υγείας με έμφαση στη σωστή τήρηση των απαραίτητων μέτρων πρόληψης λοίμωξης από τον ιό Covid-19, με τακτική τηλεφωνική επικοινωνία και κατ’ οίκον επισκέψεις των νοσηλευτριών των Κ.Α.Π.Η. και του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι’.

  Ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα άνω των εξήντα ετών, άτομα και οικογένειες που υποφέρουν  από  ψυχική νόσο, άνοια κ.ά.

 Φυσιοθεραπευτικές συνεδρίες σε ηλικιωμένους με μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα υγείας, που δυσχεραίνουν την κινητικότητα και κατά συνέπεια περιορίζουν την αυτονομία και την ποιότητα ζωής τους, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης μετάδοσης της νόσου σε προγραμματισμένα ραντεβού.

 Οικογενειακή βοήθεια σε μοναχικά ηλικιωμένα μέλη μας, για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, όπως ψώνια, μαγείρεμα, ελαφριές οικιακές εργασίες, εξόφληση λογαριασμών, ώστε οι ηλικιωμένοι να παραμένουν ασφαλείς στο χώρο τους, χωρίς την ανάγκη να μετακινούνται για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους. Πρόσθετα, ο Δήμος μας, μέσω της Δομής Παροχής Συσσιτίου, συνεχίζει να προσφέρει αυξημένες μερίδες φαγητού σε ευάλωτους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

 Εν όψει δε της γιορτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουν ήδη αποσταλεί ευχετήριες κάρτες σε όλα τα ενεργά μέλη των Κ.Α.Π.Η  και  προσφέρθηκαν  παραδοσιακά γλυκίσματα  και ευχετήριες κάρτες  σε μοναχικούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ως μία συμβολική κίνηση προσέγγισης και ενδυνάμωσης, με την ευχή να βγούμε όσο γίνεται πιο αλώβητοι από τη "σκληρή" αυτή αναμέτρηση και να βρεθούμε και πάλι ΟΛΟΙ μαζί, υγιείς και ασφαλείς στα Κ.Α.Π.Η. μας.

 Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη σε όλους!

επιστροφή στην κορυφή