Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ

 Επανέναρξη σήμερα (10/05) των μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων. Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας έχει πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι χρειάζεται για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας, στις σχολικές μονάδες.

 Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του Δήμου προχώρησαν στην ενδελεχή καθαριότητα των κτηρίων, φρόντισαν για την ύπαρξη αντισηπτικών, καθώς και για τα υλικά  καθαρισμού των χώρων, όπως και των απαραίτητων μέσων υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

 Παρ’ όλα αυτά, όπως και στο άνοιγμα των λυκείων που προηγήθηκε, η κυβέρνηση καλείται και οφείλει έστω και τώρα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που θα αποσοβήσουν μια εκ νέου επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.  Τα μικρότερα τμήματα (είτε οι ημερήσιες βάρδιες όπου αυτό δεν καθίσταται εφικτό) κι ένας άμεσος προγραμματισμός για τον πλήρη εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολικών μονάδων, συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις, εάν δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι ξανά με το φάσμα των  λουκέτων στα σχολεία, όπως ακριβώς συνέβη το προηγούμενο διάστημα.

 Παράλληλα, πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και προοπτική στην κάλυψη μαθησιακών κενών των παιδιών, στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων που υπάρχουν για τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα καθώς και στην συνολικότερη προετοιμασία για την ομαλή ψυχοκοινωνική επανένταξη των μαθητών. Επομένως θα πρέπει να υπάρξει από την πολιτεία η εκπόνηση ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει τόσο την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, όσο και τη δημιουργία προγραμμάτων ψυχολογικής υποστήριξης και επανένταξης των μαθητών και των μαθητριών, όπου χρειάζεται.

 Αν πράγματι το διακύβευμα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και την ομαλότητα, τότε η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργεία των σχολικών μας μονάδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.  Αρκετά στερήθηκαν τα παιδιά, το φυσικό τους χώρο και τις ανεκτίμητες εμπειρίες που ζουν σε αυτόν και θα τα συνοδεύουν για μία ζωή.

επιστροφή στην κορυφή