Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Π.Γ.Ν. «Αττικό», οργανώνουν Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 MAIOY 2021 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (έναντι Δημαρχείου Κερατσινίου).

Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετέχουν και στηρίζουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ενώ ταυτόχρονα οργανώνουν παράλληλη δράση ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΓΡΑΜΜΑ.

Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανήκουν σε δυο διακριτά Έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (ΠΕΠ) 2014 – 2020.

Το Κέντρο Κοινότητας έχει στόχο την υποδοχή των νέων αιτημάτων προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμο, την ενημέρωση και την παροχή υπηρεσιών για την υποβολή αιτημάτων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», το Προνοιακό Επίδομα, το Επίδομα Στέγασης και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων – Υπερήλικων και τη διασύνδεση των πολιτών με όλους τους φορείς, δομές και Υπηρεσίες με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει ως πρωταρχικό στόχο τη Δωρεά παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε κατοίκους του Δήμου μας, που τα έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Επίσης παρέχει υπηρεσίες διασύνδεσης των ωφελούμενων του με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική. Τα φάρμακα προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές πολιτών, φαρμακείων, εταιρειών και τοπικών φορέων.

Το προσωπικό των δύο προγραμμάτων θα παραβρίσκεται στον χώρο της Αιμοδοσίας δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού « ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ» υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του covid-19 από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «Αττικό».

Για την αποφυγή συνωστισμού η συμμετοχή θα γίνει μόνο κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Για την δήλωση ενδιαφέροντος και το κλείσιμο ραντεβού οι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνούν από 17/5 στα παρακάτω τηλέφωνα:

2 10 4633489 – 210 4006658 (εσωτ. 132)- ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 10:00- 14:00

keratsini ESPA

 

kentro koinotitas  koinoniko farmakeioDIMOS LOGO

επιστροφή στην κορυφή