Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΡΙΔΑ

Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα χρησιμοποιεί το Πληροφοριακό Σύστημα ΙΡΙΔΑ, για την ηλεκτρονική διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του.

Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε από στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, έχει παραχωρηθεί δωρεάν και θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος μας, για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Το πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται και προωθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους Δήμους της χώρας, θα διευκολύνει την διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός του Δήμου, θα επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Πρόκειται για ένα νέο, αποτελεσματικότερο, ταχύτερο, ασφαλέστερο και πιο διαφανές σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου για την κεντρική διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων, καθόσον θα βελτιώσει την ταχύτητα κεντρικής διακίνησης και έγκρισης εγγράφων, θα επαυξήσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια των πληροφοριών, καθώς και θα εξοικονομήσει πόρους.

Ο Δήμος κάνει ένα ουσιαστικό βήμα, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμπολίτες μας.

επιστροφή στην κορυφή